Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau executați, ci doar condamnați la închisoare pe viață

Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau executați, ci doar condamnați la închisoare pe viață

Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau executați, ci doar condamnați la închisoare pe viață
Sursa foto: sursa foto: Historia
16 Sep 2019   •   18:53

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat pentru totdeauna istora țării noastre. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa. Ce s-ar fi întâmplat dacă, să zicem, soții Ceaușescu ar fi fost condamnați pe viață?

În locul unui proces pe repede-înainte care s-a încheiat în câteva zile, soții Ceaușescu ar fi putut avea parte de un proces în toată regula. Istoricul și scriitorul Ovidiu Pecican a încercat să răspundă la întrebarea grea „Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau uciși și erau condamnați la închisoare pe viață?”.

„Dacă Ceaușescu rămânea, toți cei ostili schimbarii se grupau în preajma lui. Era mult mai rău. Daca nu ar fi putut sa dicteze din inchisoare, in orice caz ar fi influentat. Pe cine impiedica inchisoarea?”, a explicat istoricul Pecican.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close