Antena 3 CNN Actualitate Inedit Care sunt diferenţele între reactoarele de la Cernavodă şi cele de la Cernobîl? Cât de sigură este centrala de pe Dunăre?

Care sunt diferenţele între reactoarele de la Cernavodă şi cele de la Cernobîl? Cât de sigură este centrala de pe Dunăre?

Care sunt diferenţele între reactoarele de la Cernavodă şi cele de la Cernobîl? Cât de sigură este centrala de pe Dunăre?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Iun 2019   •   18:28

După mai multe opriri ale reactoarelor 1 şi 2 de la Cernavodă, Forumul Atomic Român a prezentat diferenţele dintre cele două moduri de operare şi sistemele de siguranţă folosite, dând asigurări că în România nu se poate produce un accident asemănător celui din Ucraina.

În urma frecventelor opriri ale unităţilor 1 şi 2 de la Cernavodă, provocate de defecţiuni care nu au legătură cu partea nucleară a centralei, Forumul Atomic Român a precizat că asocierea incidentelor de la Cernavodă cu cele de la Cernobîl este total greşită, cu atât mai mult cu cât diferenţele de ordin tehnic sunt majore.

“Diferenţele dintre reactoarele de tip CANDU (tehnologie utilizată la Cernavodă) şi RBMK (cum a fost cel de la Cernobîl) sunt fundamentale. Apărarea în adâncime specifică reactoarelor CANDU înseamnă de fapt o abordare fundamentală a securităţii nucleare din perspectivă proiectului, construcţiei, operării”, a informat Romatom.

Continuarea. pe Historia.ro.

×
Subiecte în articol: Cernobîl Cernavoda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close