Antena 3 CNN Actualitate Inedit El este Alfredo, bărbatul de 92 de ani care a intrat în Cartea Recordurilor traversând Marele Canion pe jos | Secretele longevității sale

El este Alfredo, bărbatul de 92 de ani care a intrat în Cartea Recordurilor traversând Marele Canion pe jos | Secretele longevității sale

Berlinezul Alfredo Aliaga Burdio, de 92 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul pentru cea mai în vârstă persoană care a trecut pe jos impunătorul Grand Canyon.

El este Alfredo, bărbatul de 92 de ani care a intrat în Cartea Recordurilor traversând Marele Canion pe jos | Secretele longevității sale
Sursa foto: guinnessworldrecords.com
de Claudia Popovici    |    13 Ian 2024   •   21:32

Berlinezul Alfredo Aliaga Burdio, de 92 de ani, a cucerit Canionul antrenându-se cu încăpăţânare din ianuarie 2023, cu plimbări zilnice de 13 km.

„Am observat că antrenamentul zilnic a făcut diferenţa”, i-a explicat el pentru Cartea Recordurilor

Alfredo Aliaga Burdio a câştigat titlul după ce a finalizat drumul pe 15 octombrie, doborând recordul anterior stabilit de John Jepkema, care avea puţin peste 91 de ani.

Atenţie: nu vorbim despre orice traseu de trekking. Fundaţia Parcului Naţional evaluează traseul ca fiind obositor şi raportează că mai puţin de 1% din cei 5 milioane de vizitatori anuali ai Grand Canyon îl parcurg.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini cu Alfredo Aliaga Burdio care a traversat pe jos Grand Canyon.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Drumeţia constă într-o porţiune de 14 mile care îi vede pe vizitatori coborând 1,1 mile până la podeaua canionului. Apoi, drumeţii parcurg încă 15,5 km, urcând 1,4 km.

Burdio a recunoscut că s-a simţit foarte obosit după primele 5 ore, dar o scurtă pauză i-a fost suficientă pentru a-şi reveni.

El a explicat care este cheia succesului: să mergi încet, să rămâi motivat şi să te gândeşti la următorul pas.

"Mă gândesc la următorul pas şi la următorul, şi nu cât de departe mai trebuie să merg”. Întreaga călătorie a durat 34 de ore şi 2 minute, deşi timpul real de deplasare pentru record a fost de 21 de ore şi 15 minute.

Însă mai presus de toate este povestea longevităţii lui Burdio, care a început să ducă un stil de viaţă sănătos abia la vârsta de 76 de ani şi îşi atribuie forma fizică la patru lucruri: o alimentaţie sănătoasă, bea în principal apă, merge de 30 de minute pe zi şi doarme 8 ore pe noapte.

Burdio speră că aventura sa va arăta tuturor că niciodată nu este prea târziu pentru a face ceea ce îţi place şi pentru a atinge noi obiective, la fel ca el, care a început să practice un stil de viaţă sănătos abia când avea 76 de ani.

Şi acum, după ce a împlinit 92 de ani, plănuieşte să stabilească un alt record. Nu în Marele Canion, ci în Anzii din America de Sud. Deşi adaugă: "va trebui să văd cum stau cu sănătatea. Îmbătrânesc”

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close