Antena 3 CNN Actualitate Religie În Premieră: Pe drumul Fecioarei

În Premieră: Pe drumul Fecioarei

În Premieră: Pe drumul Fecioarei
Sursa foto: Foto: Wikipedia
28 Mai 2017   •   22:47

Mesajul şi miracolul Sfintei Fecioare la Fatima în 1917 este unul dintre cele mai mari evenimente din istoria Bisericii catolice. 

La 100 de ani de la aceste momente definitorii ale creștinismului, echipa ”În Premieră” merge pe drumul pelerinilor și vă arată imagini unice ale celor care îl caută pe Dumnezeu.

La Fatima, în Portugalia, începând cu data de 13 mai 1917, Maica Domnului a apărut de şase ori lui Francisco (în vârstă de 9 ani), Jacinta (7 ani), şi Lucia (10 ani), trei mici păstori din zonă.

Acum, la 100 de ani de la evenimente, Fatima este capitala lumii catolice. 

Spre Fatima se îndreaptă sute de mii de oameni. Inclusiv din România.

Alături de profesorul Vicențiu Ciocan, ”pelerin de profesie”, zeci de români ajuns la cele mai importante locuri de pelerinaj ale lumii catolice. 

O româncă din Vatra Dornei, stabilită în Portugalia, se pregătește să meargă la Fatima, așa cum o face an de an. Dar nu caută ajutorul lui Dumnezeu, ci vrea doar să-i mulțumească.

A plecat din România cu doar câțiva euro în buzunar, iar acum conduce o afacere prosperă.

”Credința a fost cea care m-a salvat și mi-a dat putere. Când am acceptat trecutul și viața pe care am avut-o, toată viața mea s-a schimbat” povestește Monica.

Sărăcia i-a umbrit prima parte a vieții și, din cauza ei, a ales drumul străinătății. Ușor-ușor, a urcat pe scara ierarhică.

×
Subiecte în articol: In premiera crestini religie pelerinaj minuni
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close