Antena 3 CNN Actualitate El este bărbatul care a gonit pe străzile Capitalei. Şoferul a fost reţinut, după ce a fost oprit cu focuri de armă de poliţişti

El este bărbatul care a gonit pe străzile Capitalei. Şoferul a fost reţinut, după ce a fost oprit cu focuri de armă de poliţişti

Şoferul oprit cu focuri de armă de poliţişti după o urmărire ca în filme pe străzile din Capitală, a fost reţinut. Bărbatul în vârstă de 34 de ani este recidivist şi nu avea nici măcar permis de conducere.

El este bărbatul care a gonit pe străzile Capitalei. Şoferul a fost reţinut, după ce a fost oprit cu focuri de armă de poliţişti
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2021   •   16:21

Totul a început după ce agenţii au încercat să îl oprească pe şofer la un control de rutină.

În loc să oprească, acesta a accelerat şi a încercat să scape de agenţi.

Urmărirea cu împuşcături din cartierul Rahova din Bucureşti, a fost filmată, noaptea trecută, de un tânăr care a postat apoi imaginile pe Facebook.

"Mamă, ce trage! Ce m-am speriat!", a fost reacţia celui care a filmat urmărirea.

Şoferul unui BMW înnmatriculat în Germania a fost tras pe dreapta, în jurul orei 02.00, de un echipaj al Poliţiei, însă nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea în viteză.

În total, şase autospeciale ale Poliţiei au pornit pe urmele şoferului fugar, iar în timpul urmăririi, agenţii au tras mai multe focuri de armă pentru a-l opri pe acesta.

Urmărirea cu împuşcături de pe străzile din Bucureşti a fost filmată de un tânăr cu telefonul mobil, iar pe imagini se poate observa cum maşina fugarului este urmărită de şase echipaje ale Poliţiei, timp în care se aud şi focuri de armă.

"La data de 22.08.2021, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 19 , aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au  efectuat semnal regulamentar de oprire  pentru un autoturism, însă conducatorul acestuia a refuzat sa oprească și a continuat deplasarea în viteză.

S-a trecut la urmarirea mașinii , fiind solicitat sprijin polițiștilor aflați în teren, pentru a-l opri. Autovehiculul a fost urmărit pe mai multe străzi, iar la un moment dat a lovit usor un  taxi ce se afla în deplasare.

A fost somat verbal, în mai multe rânduri, prin sistemul acustic și ulterior, s-a folosit armamentul din dotare fiind executate mai multe focuri de avertisment in plan vertical, dar și asupra autoturismului urmărit.

S-a reușit blocarea acestuia, pe un teren viran, la ieșirea din București. Conducatorul auto a fost  imobilizat. Ulterior a fost identificat și s-a constatat că nu posedă permis de conducere.

A refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiind condus la INML pentru prelevarea de probe biologice. Cercetările sunt continuate de Secția 19 Poliție. Nicio persoană nu a fost rănită", se arată într-o informare a Poliţiei.

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close