Antena 3 CNN Actualitate IGSU, mesaj pentru români: „Un membru al familiei devine inconștient. Ești singur! CE FACI? Mâinile tale pot salva vieți!”

IGSU, mesaj pentru români: „Un membru al familiei devine inconștient. Ești singur! CE FACI? Mâinile tale pot salva vieți!”

IGSU, mesaj pentru români: „Un membru al familiei devine inconștient. Ești singur! CE FACI? Mâinile tale pot salva vieți!”
Sursa foto: Foto: IGSU.Facebook
16 Oct 2019   •   11:16

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta lansează un mesaj important pentru români, de Ziua europeană a resuscitării, și aduce în atenție importanța cunoașterii măsurilor pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit un stop cardiac, în vederea reducerii numărului de decese înregistrat din această cauză.

”Gândiți-vă la următorul scenariu!

Un membru al familiei, un prieten sau o persoană necunoscută devine inconștientă. Ești singur, nu e nimeni pe lângă tine! CE FACI?

Dacă ai crezut întotdeauna că așa ceva nu ți se va întâmpla, că nu trebuie să știi cum să acorzi primul ajutor și că pentru astfel de situații există echipaje specializate, vă spunem noi că lucrurile nu sunt atât de simple. Victimele au nevoie de manevre de resuscitare în cel mai scurt timp posibil, deoarece resuscitarea asigură un debit cardiac mic, dar esenţial, către inimă şi creier. Deși echipajele medicale pot ajunge în doar câteva minute, în astfel de situații fiecare secundă contează. Dacă nu acționați, persoana care are nevoie de ajutor și care este în stop cardio-respirator va avea șanse minime de supraviețuire.

Dacă ești din categoria oamenilor care au înțeles importanța cunoașterii măsurilor de prim ajutor și care au participat la astfel de lecții, vei ști cum să reacționezi. Îi vei măsura semnele vitale, iar în cazul în care persoana nu are puls și nu respiră începi manevrele de resuscitare. O intervenţie corectă şi în timp util ar putea crește șansa de supraviețuire.

Ziua europeană a resuscitării este marcată la 16 octombrie și are scopul de a aduce în atenție importanța cunoașterii măsurilor pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit un stop cardiac, în vederea reducerii numărului de decese înregistrat din această cauză.

Învață manevrele de resuscitare! Mâinile tale pot salva vieți!”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania.

×
Subiecte în articol: stop cardiac
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close