Antena 3 CNN Actualitate Grevă feroviară în România: Trenurile nu vor circula mâine timp de două ore | Lider sindical: "Condiţiile de muncă sunt precare"

Grevă feroviară în România: Trenurile nu vor circula mâine timp de două ore | Lider sindical: "Condiţiile de muncă sunt precare"

Mare atenţie dacă veţi circula mâine cu trenul! Peste 17.000 de angajaţi vor intra în grevă de avertisment, timp de două ore.

Grevă feroviară în România: Trenurile nu vor circula mâine timp de două ore | Lider sindical: "Condiţiile de muncă sunt precare"
Sursa foto: Sursa foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   10:40

Greva va avea loc mâine dimineaţă, 15 septembrie,  între orele 7,00 și 9,00, timp în care nu va circula niciun tren.

CFR Calatori nu atenţionează călătorii că mâine dimineaţă, între orele 7 şi 9 trenurile nu vor pleca spre destinaţii. Călătorii pot cumpăra în continuare bilete de pe aplicaţia online, numai că vor aştepta în gări plecarea garniturilor, după ce greva se va încheia.

De asemenea, trenurile de pe trasee, după ora 7 vor opri în prima staţie şi vor staţiona timp de două ore. Sunt aşteptate întârzieri mari pe parcursul întregii zile.

Grigore Mare, preşedintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane a avut o intervenţie în direct la Antena 3 CNN şi a explicat care sunt nemulţumirile angajaţilor.

"Vedeţi şi dumneavoatră în ce situaţie a ajuns calea ferată. Deja suntem în luna a noua, buget la calea ferată nu există, care este instrumentul financiar după care se ghidează o unitate.

Neavând buget de venituri şi cheltuieli, nu am putut închei nici contractele colective de muncă. Negociem de aproape cinci luni de zile şi rezultatul este zero.

Mai mult, avem de aplicat o lege, statutul personalului feriviar, care nu poate fi pusă în aplicare, din cauza lipsei bugetului", a spus Grigore Mare, preşedintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane

"Condiţiile de muncă sunt precare"

"Condiţiile de muncă sunt precare. Oamenii au obligaţia să poarte uniformă, dar de fapt nu li se dă uniformă.

Lipsa investiţiilor. Cred că vedem cu toţii că viteza de circulaţie este undeva la 47 km/h la tren de călători şi 17-19 km/h la tren de marfă, ceea ce reduce capacitatea de transport destul de mult. Vagoanele sunt din anii '70-'80. 

Nu mai poţi să ai performanţă la calea ferată dacă nu investeşti în acest sector vital pentru economia unei ţări", a mai spus Grigore Mare. 

×
Subiecte în articol: trenuri grevă
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close