Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: ''Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri''

Gabriela Firea: ''Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri''

Gabriela Firea a avut o primă reacţie, după ce Curtea Constituțională a decis că majorarea cu 40 de procente a pensiilor este constituțională. Asta înseamnă că Guvernul este obligat acum să găsească o modalitate de majorare în acest sens. ''Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri'', a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ''Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri''
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    13 Ian 2021   •   15:05

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea a făcut o nouă postare pe pagina sa de socializare, acolo unde a scris despre decizia judecătorilor CCR care au stabilit astăzi, că modificarea făcută de vechiul Parlament este una care respectă standardele Constituției. 

''CCR a decis că mărirea punctului de pensie cu 40% este constituțională!

Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri, nu să se plângă toată ziua că nu are bani, în timp ce se împrumută masiv!

Sarcina Guvernului este aceea de a identifica și pune în practică soluții și politici economice care să ducă la creșterea încasărilor la bugetul de stat, din care să fie plătite pensii, nu să se plângă toată ziua buna ziua de lipsa banilor.

Guvernele de dreapta din ultima perioadă au dovedit că nu au viziune, nu au soluții, nu știu să facă politici publice, ci doar să taie, prin încălcarea legii!, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Însă, asta nu înseamnă că actualul Guvern va pune în aplicare legea. Chiar dacă CCR a dat dreptate noului Parlament, iar pensiile ar trebuie crescute cu 40%, Guvernul spunea că nu va face acest lucru, iar pensiile vor fi majorate cu doar 8% în 2021.

Din experiența altor decizii similare, nu este exclus ca la Palatul Victoria să se găsească o altă formulă pentru amânarea majorării pensiilor.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close