Antena 3 CNN Actualitate Furt de date, după o breşă de securitate la Camera Deputaţilor: "Nu avem nicio solicitare de răscumpărare"

Furt de date, după o breşă de securitate la Camera Deputaţilor: "Nu avem nicio solicitare de răscumpărare"

Mai multe date oficiale au fost furate de la Camera Deputaţilor, după o breşă de securitate. Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, iar potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, printre datele furate de hackeri s-ar numărat şi buletinul lui Marcel Ciolacu.

Furt de date, după o breşă de securitate la Camera Deputaţilor: "Nu avem nicio solicitare de răscumpărare"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   13:37

"În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, transmite Secretariatul General al Cemerei Deputaților. O plângere va fi depusă la DIICOT.

"A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor", anunță Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei situații, departamentul specializat din Camera Deputaților redactează o plângere la DIICOT.

"Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public", menționează Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

Printre datele furate de hackeri s-ar afla şi buletinul lui Marcel Ciolacu, dar şi date personale ale altor parlamentari.

Între timp, hackerii au trimis o cerere de răscumpărare pe adresa oficială de e-mail a Camerei Deputaţilor, după furtul de date oficiale.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close