Antena 3 CNN Actualitate Fundaţia Mereu Aproape, încă o unitate mobilă ATI

Fundaţia Mereu Aproape, încă o unitate mobilă ATI

A treia unitate mobilă de Terapie Intensivă cumpărată de Fundaţia Mereu Aproape din banii strânşi la ''Teledonul Români Împreună'' este gata să fie trimis în ţară, într-o zonă unde cazurile grave de COVID se înmulţesc de la o zi la alta. În celelalte două TIR-uri spital sunt deja pacienți care primesc tratament la cele mai înalte standarde.

Fundaţia Mereu Aproape, încă o unitate mobilă ATI
de Iulia Gorgorin    |    25 Sep 2020   •   20:35

''La sfârşitul lunii martie, în stare de urgenţă, Fundaţia Mereu Aproape şi trustul Intact Media Group organizau ''Teledonul Români Împreună''. La acea dată, zeci de mii de oameni generoşi au donat împreună o sumă impresionantă, peste 4 milioane de euro. Din aceşti bani au fost cumpărate materiale de protecţie şi aparatură de ultimă generaţie, printre care şi aceste unităţi mobile de Terapie Intenvisă'', a relatat Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Două astfel de TIR-uri care se transformă în adevărate secţii de Terapie Intensivă sunt deja pline cu pacienţi la Timişoara, oraş care se confruntă cu un număr mare de infectaţi cu COVID în stare gravă. În zilele următoare şi această a treia unitate mobilă medicală ultramodernă va ajunge într-un loc roşu din ţară.

Unităţile mobile de Terapie Intensivă sunt dotate cu echipamente medicale de înaltă performanţă

''Fiecare din cele 12 paturi de Terapie Intensivă au în dotare un monitor de Terapie Intensivă, un ventilator, o consolă cu şase injectomate. De asemenea, de la capul patului sunt două prize de oxigen şi două de aspiraţie. În camera tehnică a unităţii existând spaţii pentru şase butelii de 50 de litri care îmi pot asigura funcţionarea unităţii, până când echipa tehnică a spitalului mă poate racorda la butelia de oxigen lichid'', spune unul dintre cei responsabili cu gestionarea acestor unităţi.

Aproximativ un milion de euro au costat cele trei TIR-uri spital.

Unităţile mobile au fost cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape şi donate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Vor fi folosite pe termen lung şi după terminarea pandemiei.

Fundaţia Mereu Aproape s-a înfiinţat acum 15 ani. Împreună cu partenerii săi, a ajutat peste un milion de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, dezastre.

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape unitate mobila
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close