Antena 3 CNN Actualitate Avertisment! Postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să oferte date personale

Avertisment! Postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să oferte date personale

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unor postări sponsorizate care se folosesc de imaginea unor bănci cunoscute.

Avertisment! Postări sponsorizate pe Facebook se folosesc de imaginea unor bănci pentru a convinge utilizatorii să oferte date personale
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2023   •   19:22

"La finalul săptămânii trecute, echipa Directoratului publica o avertizare pe social media despre o tentativă de fraudă propagată prin postări sponsorizate pe Facebook, care abuzau de imaginea Banca Transilvania. În ultimele zile, DNSC a identificat 'capcane' similare care se folosesc de branding-ul BCR.

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Atacatorii vor astfel să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt", a transmis, luni, DNSC, într-o postare pe Facebook.

Specialiştii au publicat şi o serie de recomandări:

 

  • Raportați astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială unde le întâlniți. 

  • Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online

  • Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire
  • Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană
  • Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere.
  • În cazul în care ați introdus date de card sau de autentificare la conturile de internet banking, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit prin această metodă depuneți o plângere la Poliție, fizic sau online.
  • Dacă observați în mediul online inițiative similare, raportați-le ca FRAUDĂ către rețeaua socială și către DNSC ([email protected] sau 1911).

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close