Antena 3 CNN Actualitate Fost ofițer de la Omoruri, despre cazul Caracal: „E puțin probabil ca Gheorghe Dincă să fi avut complici la crimă”

Fost ofițer de la Omoruri, despre cazul Caracal: „E puțin probabil ca Gheorghe Dincă să fi avut complici la crimă”

Fost ofițer de la Omoruri, despre cazul Caracal: „E puțin probabil ca Gheorghe Dincă să fi avut complici la crimă”
24 Aug 2019   •   21:43

Colonelul Ioan Răgman, fost ofițer de la Serviciul Omoruri Târgu Jiu, a vorbit la „Voi cu Voicu” despre cazul Caracal și cum au gestionat autoritățile situația. 

„Părerea mea e că de vină este sistemul, procedurile și abia apoi oamenii. Poate greșelile oamenilor, mă refer la lucrătorii din Poliție, procurori, greșelile lor sunt date tot de modul de funcționare a sistemului. 

E un șir întreg de neajunsuri. După părerea mea, prima ar fi legislația, care nu e clară, nu-i oferă siguranță polițistului, tot timpul stă cu teama unor repercursiuni. Gândiți-vă că acei polițiști făcuseră deja două percheziții greșite și exista posibilitatea ca nici aici să nu fie victima și se putea crea un conflict între eventualul locatar de acolo și polițiști. Gândiți-vă că toți judecă prin ideea de ce o să pățesc dacă.. Puneți-vă problema cum au gândit ei atunci”. 

Ioan Răgman e de părere că Gheorghe Dincă nu a avut complici la crime. „La modul de producere al acestor fapte și la tipologia infractorului ucigaș în serie, e puțin probabil să fi avut complici la aceste fapte. E posibil să aibă complici la alte fapte, dar nu de natura asta”. 

Fostul ofițer respinge și varianta ca inculpatul să facă parte dintr-o rețea de trafic de persoane. 

„Pedepse mai mari decât pentru infracțiunea de omor deosebit de grav nu prea există. Nu prea ai recunoaște o faptă cu cea mai grea pedeapsă pentru a ascunde una cu pedeapsă mai mică. Părerea mea asta este, dar într-o situație de genul nu poți spune că e ceva bătut în cuie”. 

 

 

×
Subiecte în articol: Caracal omoruri ofiter
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close