Antena 3 CNN Actualitate FACIAS organizează o dezbatere transparentă pe o temă spinoasă. De ce este dezavantajat cetățeanul în relațiile cu ANAF

FACIAS organizează o dezbatere transparentă pe o temă spinoasă. De ce este dezavantajat cetățeanul în relațiile cu ANAF

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) organizează o dezbatere privind relația dintre contribuabili și cetățeni, cu accent pe faptul că cele două părți nu au drepturi și obligații egale.

FACIAS organizează o dezbatere transparentă pe o temă spinoasă. De ce este dezavantajat cetățeanul în relațiile cu ANAF
Sursa foto: Hepta/ Petrisor Iordan
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2024   •   13:43

Dezbaterea va avea loc pe 22 februarie, începând cu ora 11.00 în sala Drepturilor Omului din incinta Palatului Parlamentului.

Evenimentul va încerca să răspundă la o serie de întrebări-cheie legate de dinamica relației dintre fisc și contribuabili.

Care este relația între ANAF și cetățeanul român? Ce nu merge și ce trebuie făcut? Care sunt aspectele care obstrucționează relația dintre contribuabil și Administrațiile fiscale? Dezbaterea își propune să creeze cadrul de discuție în care să se schițeze un set de măsuri cu ajutorul cărora relația ANAF-ului cu contribuabilul să fie fondată pe încredere reciprocă, cu respectarea legii.

"Este necesară realizarea unui echilibru între exercitarea misiunii de serviciu public al Administrației fiscale și așteptările legitime ale cetățenilor și, implicit, creșterea gradului de credibilitate și transparență al acestei instituții. Vom dezbate și analiza cu profesioniști în domeniu, consultanți fiscali, experți și reprezentanți ai statului român, teme precum: E-Factura și dificultățile contribuabililor, ce facem să nu mai existe conflicte între Fisc și contribuabili, de ce statul nu este egal cu cetățeanul", spune FACIAS.

×
Subiecte în articol: FACIAS ANAF
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close