Antena 3 CNN Actualitate Explozie la bordul unei nave aflate în apropiere de Sulina. Șef mecanic: "Nava a început să se scufunde"

Explozie la bordul unei nave aflate în apropiere de Sulina. Șef mecanic: "Nava a început să se scufunde"

O navă de marfă sub pavilion Togo a explodat la Sulina. Mihai Călin, șef mecanic de navă a intervenit la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   09:38

Miercuri a fost explozie la bordul unei nave care era în raza portului Sulina. Evenimentul s-a produs în jurul orei 06.50.

"Eu sunt șef mecanic pe ghilotina care îmbarcă piloții pe navele care intră sau ies de pe mare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În momentul în care au cerut ajutor cei de pe navă, au spus că s-a produs o explozie la bord, în zona compartimentului mașini.

Acum nu știu dacă a fost de natură exterioară, dacă a lovit o mină marină sau dacă a fost o explozie din interior de la o butelie de oxigen.

Citește și: Explozie la bordul unei nave de marfă, la Sulina! 12 persoane au fost evacuate

Nava se află la 6 mile de geamandura de aterizare adică de capătul bării Sulina, aproape de granița cu Ucraina, aproape de apele teritoriale ale Ucrainei.

Din ce am văzut noi, cu binoclul, nava s-a mai dus un pic la fund, dar nu știu dacă marinarii au reușit să etanșeze sala mașini de restul corpului.

Nava era ancorată, dar sunt două posibilități: dacă valurile au împins mina de corpul navei și a produs explozia sau dacă explozia s-a produs din cauze interne. Nu știm deocamdată acest lucru.

O navă de a noastră a plecat să vadă ce se întâmplă cu nava. 11 membrii ai echipajului au fost salvați, nu au fost răniți, doar o persoană a avut un atac de panică", a spus Mihai Călin, la Antena 3 CNN. 

”În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM. Toți membrii de echipaj au fost aduși în siguranță in portul Sulina, la bordul navei ARSVOM.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română”, a anunțat Garda de Coastă.

×
Subiecte în articol: sulina explozie nava
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close