Antena 3 CNN Actualitate Expert în securitate cibernetică, despre furtul de date de la Camera Deputaților: "Putea fi evitat"

Expert în securitate cibernetică, despre furtul de date de la Camera Deputaților: "Putea fi evitat"

Atac cibernetic la Camera Deputaților. Hackerii au reușit să spargă baza de date a instituției și au obținut informații confidențiale inclusiv despre premier, care se vede nevoit să îşi schimbe buletinul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2024   •   12:15

"Putea fi evitat acest furt de date, dacă s-ar fi făcut niște teste de penetrare, identificare de vulnerabilități înainte ca atacatorii să intre şi să le exploateze. Trebuia să se facă nişte simulări de atacuri şi în urma acestora se dau o serie întreagă de măsuri. 

Aici este vorba şi despre date cu caracter personal.  Orice informație cu caracter confidențial trebuie păstrată şi nu trebuie să ajungă pe mâna tuturor, a precizat a declarat Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence. 

Premierul României îşi va schimba buletinul, în urma atacului cibernetic de la Camera Deputaţilor 

"Există proceduri specifice în cazul unor astfel de atacuri cibernetice, unde se izolează atacul, se identifică ce s-a întâmplat pentru a afla cine este în spatele atacului şi care este motivaţia.

 Citeşte şi: Site-ul Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică, atacat de hackeri. Ministrul Digitalizării: "Nu au fost copiate fișiere"

Eu sper ca noi ca ţară să devenim conștienți de pericolul care planează asupra noastră când vine vorba despre atacurile cibernetice', a declarat Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence. 

Ministrul Digitalizării a declarat faptul că pe unele dispozitive din Camera Deputaților încă rula o versiune de Windows 7, de foarte mult timp depășită. 

 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close