Antena 3 CNN Actualitate Exercițiile fizice pe care Regele Charles al III-lea le face zilnic! Au fost concepute pentru Forțele Aeriene Canadiene

Exercițiile fizice pe care Regele Charles al III-lea le face zilnic! Au fost concepute pentru Forțele Aeriene Canadiene

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, face în fiecare zi exerciții fizice pentru a se menține în formă. Exercițiile fac parte din programul de antrenament conceput pentru forțele aeriene canadiene în anul 1950.

de Laura Dinu    |    09 Feb 2024   •   11:50

În timp ce sănătatea regelui Charles a fost în centrul atenției în ultimele zile după diagnosticul său de cancer, monarhul în vârstă de 75 de ani, a fost mult timp lăudat drept un pasionat al fitnessului.

Potrivit apropiaților, Charles efectuează zilnic un plan de exerciții al Royal Canadian Air Force, cunoscut sub numele de 5BX.

Acum, experții au declarat că o astfel de rutină ar putea să-l ajute la vindecare. 

Mai puțin cunoscut decât multe scheme de antrenament promovate de celebrități, abordarea 5BX se concentrează pe exerciții de bază.

"Schemele de antrenament nu sunt dependente de diferite echipamente. Exercițiile necesită doar 11 minute pe zi și pot fi făcute în dormitorul dvs. sau lângă pat", se arată în broșura planului.

Cele cinci exerciții recomandate includ aplecarea în față pentru a atinge podeaua înainte de a îndrepta trupul, flotările și reprizele de alergare pe loc.

Profesorul Gavin Sandercock de la școala de sport, reabilitare și știință a exercițiilor de la Universitatea din Essex a declarat că rutina de exerciții 5BX are multe beneficii.

"Este o combinație bună de exerciții de construire a rezistenței și a mușchilor. Acest lucru se încadrează bine în recomandările naționale ale Regatului Unit privind activitatea fizică pentru sănătatea adulților," a spus el.

Sandercock a adăugat că rutina este de asemenea în concordanță cu recomandările pentru exercițiile efectuate în timpul tratamentului pentru cancer și în timpul recuperării, adăugând că, având în vedere efectele secundare ale unor tratamente pentru cancer care pot duce la pierderea în greutate, exercițiile care ajută la creșterea sau menținerea masei musculare sunt extrem de benefice.

Cu toate acestea, Sandercock a spus că există multe tipuri de cancer și o gamă largă de tratamente, ceea ce înseamnă că persoanele cu cancer ar trebui să consulte un profesionist în domeniul sănătății în legătură cu cel mai bun exercițiu pentru ei.

"Persoanele aflate în tratament sau care se recuperează după cancer ar trebui să aibă ocazia să facă exerciții sub supravegherea unui profesionist calificat" a spus el, potrivit The Giardian

Cele cinci exerciții ale Regelui Charles

Primul exercițiu are o durată de două minute, cu două repetări.

”Este un exercițiu de stretching, care pregătește sistemul nervos pentru ai doilea exercițiu, pentru al treilea și ușor pentru al cincilea. Este un exercițiu de stretching pentru zona lombară, partea posterioară a gambelor, femural-gambe. De asemenea, și coloana se întinde.

Pe partea de sus avem întindere a peretelui abdominal și a pectoralilor”, a explicat Florin Cujbă, antrenor de fitness, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Următorul exercițiu are o durată de un minut, cu trei repetări.

”Atunci când avem o vârstă înaintată, funcțiile organismului scad, cum ar fi reflexul, atenția, și apare riscul de a cădea. De aceea, la această vârstă, se recomandă exerciții lente, controlate.

Cu acest exercițiu continuăm călătoria noastră și pregătim corpul pentru al cincilea exercițiu”, spune antrenorul. 

Al treilea exercițiu pe care Regele Charles îl face în fiecare zi, timp de un minut, are patru repetări.

”Aici avem partea de fesieri, prin pendularea picioarelor la spate. De asemenea, întins pe burtă, scoatem pieptul în față și ridicăm bărbia de pe sol, astfel se activează musculatura toraco-cervicală, activăm astfel musculatura de susținere a coloanei. Acest exercițiu este perfect pentru ”zona a III-a a vârstei”. De asemenea se pregătește și lombarul iar presiunea pe care o vedem pe abdomen pregătește corpul pentru intensitate”, explică Florin Cujbă.

Exercițiul numărul patru durează tot un minut, și are patru repetări.

”Fiind exercițiul numărul patru se trece la un exercițiu mai intens. Deși la acest exercițiu genunchii sunt pe sol, persoanele mai în putere pot face flotarea corectă. Se activează musculatura pectorală, abdominală, fesierii încordați și pregătim organismul pentru a exploda de energie în exercițiul următor”, mai spune el. 

Ultimul exercițiu este, așadar, cel mai solicitant. Durează șase minute și are nu mai puțin de 100 de repetări.

”Este vorba despre o alergare ușoară, pe loc, dar persoanele care au spațiu pot alerga cu ușurință pe bandă, sau afară, mai ales pentru că oxigenul ajută foarte mult și îmbunătățește activitatea cardiovasculară.

Este foarte posibil să se depășească acest număr de repetări, este foarte greu să te încadrezi în șase minute la 100 de repetări.

Aș recomanda să se dea foarte multă atenție intensității exercițiului, pentru că diferă foarte mult nivelul de condiție fizică de la om la om. Dacă obosești, mai scazi din intensitate, important e să nu ajungi cu pulsul foarte crescut.

Vreau să subliniez că acesta este exercițiul vedetă ale acestui tip de antrenament”, a concluzionat antrenorul de fitness, Florin Cujbă, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close