Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Imagini șocante din timpul protestului magistraților

Exces de putere. Imagini șocante din timpul protestului magistraților

Exces de putere. Imagini șocante din timpul protestului magistraților
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Feb 2019   •   21:31

Mai mulți judecători și procurori din Oradea au protestat joi în holul Palatului de Justiție față de efectele ordonanței de urgență prin care sunt modificate Legile Justiției și care a fost adoptată marți de Guvern.

Surpriză, însă. Nume controversate și-au făcut apariția la protestul magistraților bihoreni.

"Judecătoarea Crina Muntean, cea despre care se știe că este într-o relație foarte apropiată cu procurorul Ciprian Man, de la DNA Oradea, și care se ocupa practic de toate mandatele de supraveghere.

A fost singurul judecător care pe o perioadă foarte lungă de timp, aproximativ doi ani, care decidea în privința mandatelor", a explicat Berta Popescu, senior-editor Antena 3.

Nici protestul magistraților de la București nu pare lipsit de controverse. Potrivit avocatului Ingrid Mocanu, în rândul magistraților se aflau doar câțiva judecători. În rest, rândurile au fost îngroșate de studenți la INM și de câțiva procurori.

"Acolo pe trepte eu nu am văzut foarte mulți judecători. Erau niște studenți, probabil la INM, cred că erau și unii care nici măcar nu erau studenți. Dar mai mult de 4-5 judecători eu nu am văzut pe treptele Curții de Apel București.

Câțiva procurori, într-adevăr. La Ploiești probabil o să protesteze, de aceea nu i-am văzut și pe Portocală și pe Onea, pentru că la București sunt același tip de judecători care au protestat de fiecare dată, trei-patru-cinci. În rest, din provincie foarte mulți și - ceea ce este foarte grav - marea masă a protestatarilor erau auditori.

Ceea ce este foarte grav, poate chiar mult mai grav decât cu cei în funcți, noi urmează să primim în magistratură generații de #Rezist", a afirmat avocatul Ingrid Mocanu, la "Exces de putere".

×
Subiecte în articol: Exces de putere
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close