Antena 3 CNN Actualitate Elena Băsescu susţine micul: Bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv dăunător

Elena Băsescu susţine micul: Bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv dăunător

Elena Băsescu susţine micul: Bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv dăunător
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Mai 2013   •   16:17

Elena Băsescu susţine micul pe Twitter şi face câteva clarificări pe această temă.

Aceasta a ţinut să explice avantajele şi dezavantajele folosirii bicarbonatul de sodiu ca  ingredient de bază al micului tradiţional şi vine şi cu o soluţie folosită deja pentru burger şi cârnatul spaniol Chorizo.

"În ultimele zile s-a creat o adevărată confuzie referitoare la posibilitatea ca "micii" să fie interzişi în România. De fapt este vorba despre interzicerea folosirii unui aditiv alimentar, bicarbonatul de sodiu - sau E500, care intra în componenţa micilor", explică fiica cea mică a preşedintelui Băsescu.

"Bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv dăunător, atât timp cât este folosit în cantităţi mici, însă el poate ascunde mirosul sau gustul cărnii, în special a celei stricate. Pe de altă parte, bicarbonatul este folosit în reţetele tradiţionale de "mici", fiind un ingredient important pentru păstrarea formei şi a culorii produsului. Mai mult, bicarbonatul poate fi folosit ca medicament în tratarea unor tulburări gastrice. Prin intermediul unui Regulament adoptat în 2008 de către Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană era autorizată să adopte o listă de aditivi/coloranţi care puteau fi folosiţi în diverse categorii de produse alimentare (inclusiv carne). Bicarbonatul de sodiu nu a fost inclus în lista aditivilor care pot fi utilizaţi în produsele din carne, aşadar folosirea lui va fi interzisă începând cu iulie 2013 în acest tip de produse alimentare", continuă Elena Băsescu.

Europarlamentarul încheie prin a da şi o soluţie în acest scandal.

"Soluţia este includerea "micilor" în lista produselor tradiţionale care sunt exceptate de la interdicţia de a folosi bicarbonatul de sodiu, lucru pe care Guvernul l-a şi solicitat. Într-o situaţie similară se mai află şi alte produse din carne, precum burgerul sau cârnatul spaniol Chorizo".

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close