Antena 3 CNN Actualitate El este noul "Bivolaru", intrat în vizorul poliţiei: Instructorul de yoga Eugen Mirtz, ridicat de mascaţi pentru că ar fi abuzat opt persoane

El este noul "Bivolaru", intrat în vizorul poliţiei: Instructorul de yoga Eugen Mirtz, ridicat de mascaţi pentru că ar fi abuzat opt persoane

El este Eugen Mirtz, elevul lui Gregorian Bivolaru, care a fost ridicat de mascaţi, alături de un întreg grup de sectanţi.

El este noul "Bivolaru", intrat în vizorul poliţiei: Instructorul de yoga Eugen Mirtz, ridicat de mascaţi pentru că ar fi abuzat opt persoane
Sursa foto: alchimia-vietii.ro
de Georgiana Adam    |    25 Apr 2024   •   09:24

Eugen Mirtz este acuzat că ar fi exploatat sexual opt persoane, profitând de calitatea sa de  instructor de yoga.

Membrii unei secte conduse de unul dintre elevii lui Gregorian Bivolaru au fost reţinuţi în această dimineaţă. 

Au fost percheziţii în 13 locaţii din Capitală, aceştia au fost luaţi de mascaţi şi urmează să ajungă la DIICOT.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este vorba de un grup infracțional organizat de trafic de persoane și viol.

Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024, în București s-a constituit și a acționat un grup infracţional organizat, format din cinci suspecți, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

"Astfel, unul dintre aceștia, lider al grupului infracțional, exercitându-și autoritatea în calitate de maestru spiritual și instructor de yoga, a recrutat opt victime, profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate (lipsite de sprijinul familial, cu o experiență redusă de viață, fără mijloace materiale de subzistență) și sub pretextul unei evoluții spirituale, cu sprijinul celorlalți suspecți, le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea și difuzarea de materiale pornografice, pe diferite platforme de specialitate, în folosul material al grupului infracțional", transmite Poliția Capitalei.

Victimele ar fi fost adăpostite de suspecți în apartamentele pe care le dețin, în București, fiindu-le asigurată și logistica necesară realizării activității de videochat.

De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare, în numele unor firme sau persoane fizice autorizate, pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate exercitând, totodată, un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat, prin crearea unui "grup de lucru", unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității.

Din investigațiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare.

Suspecții ar fi obținut din activitățile infracționale aproximativ 1,4 milioane de euro.

Cine este Eugen Mirtz, elevul lui Gregorian Bivolaru, ridicat de mascaţi

"Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii precum şi al Facultăţii de Psihologie, profesor de Yoga şi membru al Federaţiei Europene de Yoga, astrolog, parapsiholog, preşedinte al Societăţii de Yoga şi Parapsihologie din România, Fondator Alchimia Vieţii.

A început studiul şi practica Yoga în 1977 sub îndrumarea lui Vergiliu Neculau (profesor, autodidact, cunoscător al limbrii sanscrite şi a mai multor forme de Yoga, prieten cu Mircea Eliade).

În România, timp de şapte ani, începând cu luna mai 1982 şi până în decembrie 1989, Yoga a fost interzisă în România. 

Eugen Mirtz a fost singurul care a îndrăznit să organizeze în această perioadă un curs de yoga oficial în Bacău.

A urmat cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii la Institutul Politehnic Bucureşti între 1981 şi 1986 unde a făcut studii şi cercetări în domeniul biocampului energetic uman (aura bioenergetică) cu aparatură de construcţie proprie, realizând lucrarea de diplomă în acelaşi domeniu (cu studiu privind efectele tehnicilor Yoga asupra aurei).

După Revoluţia din 1989, situaţia în România a revenit la normal, astfel încât în anul următor a înfiinţat Societatea de Yoga şi Parapsihologie, al cărei preşedinte este şi în prezent.

A susţinut cursuri de yoga atât în ţară, cât şi în străinătate (Danemarca şi Austria) pentru grupuri de pâna la 300 de persoane simultan. 

Datorită faptului că cei pasionaţi au simţit nevoia să-şi extindă orizontul spiritual prin informaţii suplimentare şi răspunsuri la întrebările existenţiale, au luat naştere conferinţele de Yoga. 

A ţinut astfel de conferinţe între anii 1990 şi 1997, mai întâi în Bacău, apoi în diferite alte oraşe din ţară şi majoritatea în Bucureşti, la Casa de Cultură a Studenţilor, la Clubul Faur şi la Sediul PLD, la aceste conferinţe participând uneori chiar şi 1 000 de persoane.

A participat la numeroase conferinţe, sesiuni de comunicare, simpozioane, emisiuni radio şi TV. 

A absolvit facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti şi aici a demarat un proiect unic legat de întrepătrunderea benefică şi armonioasă dintre yoga străveche şi psihologia modernă", potrivit alchimia-vietii.ro.

×
Subiecte în articol: Eugen Mirtz gregorian bivolaru yoga
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close