Antena 3 CNN Actualitate Educație Ziua Pământului, sărbătorită la Universitatea Ecologică din Bucureşti | "Pământul trebuie respectat dacă vrem ca şi el să ne respecte"

Ziua Pământului, sărbătorită la Universitatea Ecologică din Bucureşti | "Pământul trebuie respectat dacă vrem ca şi el să ne respecte"

Ziua Pământului a fost sărbătorită la Universitatea Ecologică din Bucureşti de către studenţi, profesori şi reprezentanţi ai instituţiilor centrale. Aula Universităţii a fost arhiplină, iar tema mondială de anul acesta - Planeta versus Plastic - a fost dezbătută intens de toţi participanţii prezenţi la eveniment.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   08:47

Inițiativa Ecologistă Europeană și Uniunea Ziariştilor Profesioniști din România au organizat un forum destinat protejării mediului și conservării naturii cu ocazia Zilei Pământului.

"Ziua Pământului, pentru prima oară, a fost aniversată, în 1970, în Statele Unite ale Americii. Au trecut de atunci 55 de ani şi iată că sunt tot mai mulţi cei care vorbesc despre faptul că pământul trebuie respectat dacă vrem ca şi el să ne respecte", a spus Lavinia Şandru, preşedinte Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană.

În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare.

"Observăm că, din ce în ce mai mult, tinerii vin spre învăţământul cu profil ecologic având în vedere că sunt preocupaţi de viitorul lor. Fără îndoială, o tranziţie spre o lume durabilă înseamnă o lume spre mai puţine emisii de gaze cu efect de seră a adaptării la consecinţele schimbărilor climatice", a precizat Mircea Duțu, președinte Universitatea Ecologică.

De Ziua Pământului, oamenii sunt încurajați să adopte practici prietenoase cu mediul, cum ar fi renunțarea la propriul autoturism în favoarea bicicletei sau a transportului public.

Tema aleasă la nivel mondial pentru Ziua Pământului din acest an este "Planeta versus Plastic".

 

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close