Antena 3 CNN Actualitate Educație Remus Pricopie, rectorul SNSPA, şi Ligia Deca, ministrul Educaţiei, dezbatere la Washington despre sistemul de educaţie din România

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, şi Ligia Deca, ministrul Educaţiei, dezbatere la Washington despre sistemul de educaţie din România

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, şi Ligia Deca, ministrul Educaţiei, au participat, alături reprezentanţi ai Băncii Mondiale, la o dezbatere organizată la Washington despre sistemul de educaţie din România.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, şi Ligia Deca, ministrul Educaţiei, dezbatere la Washington despre sistemul de educaţie din România
Sursa foto: snspa.ro
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2024   •   12:33

Luni, 12 februarie 2024, Banca Mondială a organizat, la Washington D.C., evenimentul "Unlocking Futures: Transforming Education in Romania", avându-i ca invitați speciali pe dna. Ligia Deca, ministrul Educației, și dl. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și fost ministru al Educației (2012-2014).

Evenimentul a fost găzduit de Luis Benveniste, director global al Sectorului Educație, și Halsey Rogers, economist principal în Sectorul Educație din cadrul Băncii Mondiale.

Dezbaterea a vizat evoluția politicilor educaționale și a procesului de învățare din România, precum și a provocărilor educaționale actuale. Alte teme de discuție au fost impactul proiectului ROSE, evoluția priorităților educaționale din România, reziliența și viitorul sistemului românesc de educație.

Prof. univ. dr. Remus Pricopie a subliniat contribuția importantă a Băncii Mondiale la consolidarea politicilor educaționale din România, atât din punct de vedere financiar, cât și prin expertiza înaltă pe care consultanții Băncii au oferit-o țării noastre.

"Ca expert în educație, dar și ca fost ministru, doresc să subliniez contribuția semnificativă pe care colaborarea cu Banca Mondială a avut-o în dezvoltarea sistemului de învățământ românesc. Acest parteneriat a fost esențial nu doar pentru implementarea unor politici și proiecte orientate spre beneficiarii direcți și indirecți ai educației, ci și pentru consolidarea capacității instituționale a sistemului de învățământ. Este clar că politicile educaționale necesită continuitate pentru a da rezultate palpabile, dar necesită și un angajament ferm nu doar din partea actorilor politici, ci a societății în ansamblul său, pentru susținerea investițiilor în domeniu. Investiția în educație este cea mai sigură cale pentru un viitor prosper, pentru o societate mai echitabilă și mai competitivă", a afirmat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Începând din anul 1996, prof. univ. dr. Remus Pricopie s-a implicat activ în proiectele derulate de Banca Mondială pentru dezvoltarea sistemului de învățământ din România: realizarea strategiei pentru reducerea părăsirii timpurie a şcolii, educația pe tot parcursul vieții şi strategia pentru creşterea gradului de participare în învăţământul superior, implementarea unor programe educaționale de calitate, precum proiectul privind învățământul secundar ("ROSE") din România, studii, rapoarte și analize, realizate împreună cu experți internaționali și specialiști ai Băncii Mondiale.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close