Antena 3 CNN Actualitate Educație Psiholog, despre cazurile de agresivitate între elevii, în școli: "Putem să vedem tragedii, cum sunt cele din afară"

Psiholog, despre cazurile de agresivitate între elevii, în școli: "Putem să vedem tragedii, cum sunt cele din afară"

Psihologul Maria Coman a vorbit, la Antena 3 CNN, despre care sunt cauzele fenomenului de agresivitate între elevi și cum pot fi gestionate aceste situații pentru a nu da naștere unor adevărate tragedii, în școlile din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2024   •   14:40

"Acest fenomen este deja peste tot. În momentul în care vorbim noi, în toate școlile există episoade constante de bullying. În școala gimnazială și liceu lucrurile sunt cu atât mai complicate. 

Explicații o să găsim întotdeauna. Nu sunt consilieri școlari, nu sunt psihologi în școli, dar ce îi oprește să facă aceste lucruri? Mereu spunem că nu sunt, nu aveam, nu are cine. 

Niciun copil nu reacționează așa pentru că i s-a năzărit lui. A fost agresat la rândul lui, de aici un cerc vicios din care se iese foarte greu. Spre exemplu, un copil agresat acasă, devine agresorul celor de la școală. Cei de la școală, ca să se protejeze, devin și ei agresori. 

Noi nu știm ce este în căsuțelor de Instagram, Facebook, TikTok. Dacă ajungi să afli, te îngrozești. Putem să vedem tragedii, cum sunt cele din afară pentru că iau naștere din astfel de evenimente", a declarat Maria Coman, psiholog. 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close