Antena 3 CNN Actualitate Educație Fost ministru al Educației trage un semnal de alarmă: Regulile pentru noul an școlar bagă frica în copii

Fost ministru al Educației trage un semnal de alarmă: Regulile pentru noul an școlar bagă frica în copii

Ecaterina Andronescu vine cu critici dure la adresa noilor reguli care vor fi impuse la începutul anului școlar din toamnă. Fostul ministru al Educației spune că măsurile sunt extrem de dure și bagă „bagă frica în copii”.

Fost ministru al Educației trage un semnal de alarmă: Regulile pentru noul an școlar bagă frica în copii
Sursa foto: Hepta
17 Iun 2020   •   19:00

Documentul recomandat oficial de Institutul Național de Sănătate Publică spune ca începând cu noul an școlar, clasele să fie de maximum 10-15 elevi, elevii să stea maximum 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs să dureze cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.

"Sunt îngrozită şi aş vrea să mai citesc o dată dimineaţă, când voi fi mai puţin nervoasă. Pentru că după ce am citit, mi se pare că este un document care vrea să bage frica în copii şi să transforme societatea în altceva decât ar trebui să fie o societate.

Sigur, sunt de acord să luăm nişte măsuri de igienizare a şcolilor, suplimentar faţă de ce a fost până acum, dar să băgăm spaimă, să ne fie frică unii de ceilalţi, să distrugem şcoala… pentru că să transformi toate orele în jumătate de oră şi să laşi 20 de minute, adică aproape jumătate din cele 50 pentru spălatul pe mâini, mi se pare că cineva glumeşte cu noi. 

Mi se par absolut absurde măsurile. Nu şi-a asumat nimeni! Cine e INSP de îşi bate joc de societate?

"Sunt îngrozită, mi se par absurde măsurile"

Aş vrea să fi semnat aici, Ionescu, Popescu, să ştim cine sunt oamenii care îşi asumă un asemenea document. Arunci buzduganul, doar-doar o lovi în plin! Nu ai cum să aduci jumătate din elevi la şcoală şi jumătate să îi ţii acasă, în online.

Sunt deja nişte măsuri care creează nişte discrepanţe absolut uluitoare între copii. Nu ai cum să transformi orele! Noi azi am avut o discuţie cu ministerul Educaţiei, în Comisia de Învăţământ, să aplice legea şi să reducă numărul de ore. Un copil din clasa a 8a poate ajunge acum la 38 de ore pe săptămână. Studenţii au 24-26 de ore.

Am făcut o lege pentru a reduce numărul de ore, la primar la 20 de ore, la gimnaziu la 25 şi la liceu să nu treacă de 30. E lege de acum un an. Dar să îţi baţi joc şi să faci o jumătate de oră dintr-o oră, mi se pare că cineva nu ştie ce înseamnă educaţie. Dacă vrem să ne batem joc de ţara asta, asta o să facem probabil!”, a declarat Ecaterina Andronescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close