Antena 3 CNN Actualitate Educație Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2024. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2024. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Elevii de clasa a VIII-a au susținut Simularea Evaluării Naționale 2024, la începutul lunii februarie. Ministerul Educației a anunțat data la care se afișează rezultatele examenului.

Data la care se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2024. Anunțul făcut de Ministerul Educației
Sursa foto: Getty Images I Westend61
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2024   •   12:10

Simularea Evaluării Naționale 2024, pentru elevii de clasa a VIII-a, a început luni, 5 februarie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Examenul la matematică a fost programat în următoarea zi, pe data de 6 februarie.

Potrivit Ministerului Educației, pe data de 7 februarie 2024, are loc proba scrisă la Limba și literatura maternă, doar pentru elevii care aparțin minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Pentru anul școlar 2023-2024, elevii de clasa a VIII-a vor finaliza cursurile pe 14 iunie.

Citește și: Barem simulare Evaluare Naţională 2024 la Matematică, clasa a VIII-a

În perioada 11 – 14 iunie 2024, aceștia se pot înscrie pentru Evaluarea Națională, iar prima probă scrisă va avea loc pe 25 iunie, la Limba și Literatura Română.

Pe 27 iunie, se va desfășura examenul la Matematică, iar în ziua următoare, elevii vor susține proba la Limba Maternă.

Primele rezultate de la examenul de Evaluare Națională vor fi afișate pe 3 iulie 2024, până la ora 14:00.

Contestările pot fi depuse în aceeași zi între orele 16:00 și 19:00 și pe 4 iulie 2024 între orele 08:00 și 12:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 9 iulie 2024.

Când se afișează notele la simulare Evaluare Națională 2024

Rezultatele obținute la simularea de la Evaluarea Națională vor fi comunicate candidaților pe data de 23 februarie 2024.

Este important de menționat că aceste note nu vor fi publicate pe platforma edu.ro și nu vor fi trecute în catalog decât la cererea scrisă a elevului.

"Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați", potrivit Ministerului Educației.

×
Subiecte în articol: Evaluare naţională rezultate
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close