Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Acuzații extrem de grave ale ministrului Educaţiei: Baronii manualelor au învârtit peste 100 de milioane de euro

Acuzații extrem de grave ale ministrului Educaţiei: Baronii manualelor au învârtit peste 100 de milioane de euro

Acuzații extrem de grave ale ministrului Educaţiei: Baronii manualelor au învârtit peste 100 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    22 Sep 2017   •   08:39

Acuzații extrem de grave ale ministrului Educaţiei, Liviu Pop, la adresa editurilor de manuale şcolare auxiliare.

În emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, Liviu Pop a declarat că mai multe edituri fac fraudă, pe spatele copiilor şi că sumele pe care le-au învârtit baronii manualelor auxiliare sunt de peste 100 de milioane de euro. 

”Baronii manualelor, care, aşa cum am spus, în zona aceasta a auxiliarelor au anual - se vehiculează - undeva peste 100 de milioane de euro. Nu ştiu câţi dintre aceşti bani sunt fiscalizaţi şi în buzunarele cui ajung. Numai auxiliare. Banii gri către negru”, a spus ministrul Liviu Pop, joi, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

”Trist este că în spatele acestor baroni ai manualelor, care încasează venituri foarte mari şi au averi colosale unii dintre ei, suferă elevii acestei ţări şi noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educaţiei - şi nu numai, şi a sănătăţii, eu vorbesc acum de educaţie. 

Este o miză financiară şi eu cred, intuiesc că o parte dintre atacurile pe care le-am suportat zilele acestea sunt şi din zona aceasta. Nu am cum să dovedesc, intuiesc şi voi face public la momentul respectiv şi toate editurile care au fost notificate şi toate editurile care niciodată nu au participat la licitaţie de manuale - mare atenţie -, dar totdeauna s-au dus la vânzări de auxiliare”, a spus Pop.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close