Antena 3 CNN Actualitate E-ON vrea să plece din România! Informaţiile privind ieşirea greilor din energie

E-ON vrea să plece din România! Informaţiile privind ieşirea greilor din energie

Reapar informațiile privind ieșirea greilor din energie. De data aceasta, nemții de la E-ON analizează o ieșire de pe piața din România.

E-ON vrea să plece din România! Informaţiile privind ieşirea greilor din energie
Sursa foto: Facebook I e.on
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2024   •   14:06

În 2022, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina și a tsunamiului care a zguduit piața energiei, jucătorii grei din sector au început să strângă rândurile.

Dar nu numai situația regională a determinat această reorganizare, ci chiar măsurile privind piața energiei care au fost luate pe plan local, anunță Ziarul Financiar.

În 2022 au apărut zvonurile privind ieșirea italienilor de la Enel, care s-au concretizat în 2023 prin vânzarea tuturor companiilor către grecii de la PPC.

Tot în 2022, au apărut informații privind un interes al nemților de la E.ON de a-și reorganiza operațiunile locale.

Mai departe, la finalul lui 2023, Premier Energy a preluat portofoliul CEZ Vânzare, devenind un jucător cheie pe vânzarea de energie.

Acum, sursele din piață dau ca sigur exit-ul E.ON din partea de furnizare a energiei și a gazului.

Pe lista celor interesați ar fi o asociere Romgaz-Hidroelectrica, dar și francezii de la ENGIE, care au mai avut tentative de completare a portofoliului pe zona de energie.

“Cu siguranță E.ON încearcă vânzarea afacerii de furnizare de gaze și energie. Deja au fost trimise invitații către potențialii cumpărători”, spun surse din piața energiei.

Potrivit acestora, motivul pentru care nemții ar vrea să iasă din afacerea de furnizare este dat de rezultatele din acest segment.

În 2022, de exemplu, E.ON Energie România a terminat cu afaceri de 13,7 miliarde de lei, dar cu o pierdere de 356 de milioane de lei.

Dincolo de rezultate, E.ON este un business care are un portofoliu de 3,4 milioane de clienți, singurul integrat pe zona de gaze și energie.

“A existat o revenire a rezultatelor în 2023 și cel mai probabil vor să capitalizeze pe acest lucru.”

Alta surse din piață spun că a fost organizată o cameră de date.

Romgaz și Hidroelectrica nu au comentat informația

“În conformitate cu strategia sa, E.ON își revizuiește în mod continuu portofoliul pentru a avansa în cadrul agendei sale strategice privind durabilitatea, digitalizarea și creșterea.

În acest context, E.ON efectuează o revizuire strategică a afacerii sale de vânzare cu amănuntul în România.

Nu s-a luat încă o decizie și nu putem oferi alte comentarii”, au precizat reprezentanții E.ON România.

De asemenea, surse din piață spun că nu este exclus ca și partea de distribuție a energiei și a gazului să facă obiectul unei tranzacții, dar că acum interesul germanilor este de a găsi un cumpărător pentru portofoliul de furnizare.

×
Subiecte în articol: E-ON energie România
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close