Antena 3 CNN Actualitate Motivarea clasării Dosarului 10 august. Adina Anghelescu: "Politicienii agitați au vrut să pună presiune pe investigația procurorilor militari!"

Motivarea clasării Dosarului 10 august. Adina Anghelescu: "Politicienii agitați au vrut să pună presiune pe investigația procurorilor militari!"

Motivarea clasării Dosarului 10 august a fost făcută publică, marți, de către Tribunalul București, transmite Antena 3.

Motivarea clasării Dosarului 10 august. Adina Anghelescu: "Politicienii agitați au vrut să pună presiune pe investigația procurorilor militari!"
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   22:22

Instituția a prezentat motivele pentru care judecătoarea de cameră preliminară Daria Isabela Miheț a respins cererea DIICOT, de redeschidere dosarului 10 august.

În motivare, judecătoarea Miheț arată că sunt neîntemeiate argumentele fostei șefe DIICOT, Georgiana Hosu, privind redeschiderea urmăririi penale în acest dosar.

"Judecătoarea a constatat că, din punct de vedere al legalității, s-au respectat exigențele prevăzutde de dispozițiile legale. Temeinicia cererii de redeschidere a urmăririi penale ridică, însă, probleme", a explicat, la Punctul de Întâlnire, jurnalista Adina Anghelescu.

Adina Anghelescu: Există o investigație a procurorilor militari privind rănirea unor persoane de către miliari la mitingul din 10 august

"Prin Ordonanța dată de procurorul de caz s-a disjuns și s-a declinat competența către Secția Parchetelor Militare cu privire la purtarea abuzivă, abuzul în serviciu și neglijența în serviciu, referitoare la rănirea persoanelor la mitingul din 10 august 2018.

(...) După ce vor citi această motivare, politicienii care au fost agitați și revoltați, începând cu președintele Klaus Iohannis și terminând cu Florin Cîțu și Stelian Ion, vor constata că s-au agitat degeaba.

Domnii politicieni cred că s-au agitat mai mult ca să pună presiune pe dosarul care se află în faza de urmărire penală la Secția Parchetelor Militare.

Mai poate fi atacată soluția definitivă în Doasrul 10 august? Nu! Dar trebuie să fim atenți la ce se întâmplă la Secția Parchetelor Militare, investigația acelor violențe punctuale care ar fi avut loc, rănirea unor persoane de către anumiți militari", a spus Adina Anghelescu.

Ministrul Justiţiei, prima reacție după clasarea Dosarului 10 august

"Este foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de la Tribunalului Bucureşti. Solicitarea mea pentru toată lumea, pentru public, pentru cei care au formulat aceaste plângeri, este să avem răbdare, să vedem motivarea, din care vor decurge multe răspunsuri.

Cert este că nu s-a pus punct acestui dosar. Din acea cercetare s-a disjuns o parte către Secţia Parchetelor Militare. Va trebui să continue ancheta în principal cu privire la acţiunile jandarmilor. Mai există în dosar şi aspecte referitoare la alte persoane civile care deţineau funcţii. Nici cu privire la ele nu există o decizie finală.

Ordonanţa de clasare face încă obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţelor de judecată. Teoretic, este posibil orice", a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Justiției.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close