Antena 3 CNN Actualitate DNA și-a intensificat activitatea anul trecut și a cheltuit cea mai mare sumă din istoria sa pentru flagrante

DNA și-a intensificat activitatea anul trecut și a cheltuit cea mai mare sumă din istoria sa pentru flagrante

Direcția Națională Anticorupție își prezintă realizările anului trecut. Se pare că aceasta a cheltuit cea mai mare sumă din istoria sa pentru a organiza flagrante.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   12:56

Direcția Națională Anticorupție a folosit în 2023 cea mai mare sumă din istoria sa pentru acțiunile de flagrant, spune procurorul șef al instituției Marius Voineag. Acesta a precizat că procurorii anticorupție au muncit mai bine și mai intens anul trecut.

"Ne bucură şi ne onorează interesul pe care îl manifestă societatea pentru activitatea DNA. Pe de altă parte, acest interes arată şi faptul că tema corupţiei este în prin plan datorită impactului pe care acest fenomen îl are asupra vieţii de zi cu zi a cetăţenilor.

Din păcate, costurile corupţiei rămân neacceptat de mari pentru societatea românească. Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să sintetizeze activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din ultimul an, acesta ar fi: încredere. Mă refer atât la încrederea celor care lucrează în cadrul instituţiei, încredere care se vede în curajul redescoperit de a investiga cazuri de mare corupţie, cât şi încrederea cetăţenilor de a veni cu sesizări către noi.

Avem cea mai mare sumă de flagrant, 1.250.000 de euro din istoria DNA. Am înregistrat o creștere atât din scăderea semnificativă a nivelului de restituiri și reducerea numărului de achitări", a spus Marius Voineag în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată acesta a spus că DNA a avut o activitate mai intensă și mai eficientă anul trecut. "Rezumând DNA a lucrat mai bine și intens în anul ce s-a încheiat".

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close