Antena 3 CNN Actualitate Dieta cu aer | Cum să respirăm pentru a ajuta corpul să-și mențină greutatea. Dr. Beatrice Mahler: ”Aduce echilibrarea valorilor tensiunii arteriale”

Dieta cu aer | Cum să respirăm pentru a ajuta corpul să-și mențină greutatea. Dr. Beatrice Mahler: ”Aduce echilibrarea valorilor tensiunii arteriale”

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta” a explicat beneficiile dietei cu aer, care se răspândește cu repeziciune în mediul virtual.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Ian 2024   •   08:00

Potrivit specialiștilor în sănătate respirația corectă poate juca un rol esențial inclusiv în procesul de slăbire, ajungând la relaxarea corpului și la o oxigenare corespunzătoare.

Ideea este confirmată şi de medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti care a explicat cum ar trebui să se facă o respirație corectă pentru a induce echilibrul între creier şi corp. 

"Să știți că sunt studii care sunt aplicate în revista europeană "Adevăr respiratorii" care indică faptul că o respirație lentă, corectă are multiple beneficii și pentru organism. Sigur, studiile sunt mai numeroase pentru persoanele bolnave, dar sunt câteva și care readuc date și pentru persoanele sănătoase.

O respirație corectă, conform acestor date este o respirație echilibrată care permite șase respirații pe minut. Şi aici vorbim de o presiune adecvată la nivelul toracelui. O presiune care permite un antrenament eficient al principalului mușchi respirator care este diafragma și dincolo de asta permite o funcționare corectă a inimii. Pentru că inima, dacă are o presiune corectă în jurul ei, permite să atragă sângele din organism și să-l împingă către celelalte organe, funcția ei de pompă fiind asigurată.

Dieta cu aer. Cum să respirăm pentru a ajuta corpul să-și mențină greutatea

Pe de altă parte, s-a observat că o respirație corectă cu o presiune adecvată în torace aduce echilibrarea valorilor tensiunii arteriale, pentru că principalii receptori care echilibrează sau care intră în mecanismul de reglare a tensiunii se găsesc la nivelul toracelui, în vasele mari de la nivelul toracelui și poate că nu întâmplător acest cerc se închide, incluzând în el și creierul, pentru că există o legătură între plămân, inimă și creier atunci când vorbim de respirație corectă.

Pentru că o respirație lentă de șase ori pe minut se spune că echilibrează relația dintre sistemul nervos simpatic și sistemul nervos parasimpatic. Adică aduce un echilibru între ceea ce înseamnă stare de activitate și stare de odihnă și creează condițiile unei funcționări normale a sistemului endocrin, iar de aici este legătura cu nutriția și cu echilibru pe care îl așteptăm cu toții", a spus dr. Beatrice Mahler la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: dieta aer dr. Beatrice Mahler
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close