Antena 3 CNN Actualitate Detalii revoltătoare ies la iveală în cazul masacrului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca: E lipsă de personal. Avem sute de pacienți care au și câteva crime la activ

Detalii revoltătoare ies la iveală în cazul masacrului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca: E lipsă de personal. Avem sute de pacienți care au și câteva crime la activ

Detalii revoltătoare ies la iveală în cazul masacrului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca: E lipsă de personal. Avem sute de pacienți care au și câteva crime la activ
18 Aug 2019   •   10:14

Noi detalii ies la iveală în cazul masacrului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din Buzău. Se pare că în spital existau neregului de mai multă vreme. Doar trei persoane supravhegheau 70 de pacienți. Dezvăluirea a fost făcută de conducerea sindicatului Santias Săpoca, pe contul de Facebook.

”Conducerea sindicatului Sanitas Sapoca este alături de colegii care au fost de serviciu în noaptea în care și au pierdut viata pacienții din spitalul nostru, alături de familiile îndurerate! 

Lupta sindicala prioritara pentru noi a fost continua pentru deblocarea posturilor, deoarece numararul personalului medico-auxiliar este insuficient. 

Discuții intense cu conducerea spitalului, memorii către Ministerul Sănătății și nimeni nu a luat nicio măsură. Este inadmisibil ca în weekend o asistenta, un instructor și o infirmiera sa rămână sa supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice și în cod penal. Nimeni nu s a gândit la pericolul pe care noi, conducerea sindicatului l a sesizat de fiecare data în întâlnirile pe care le am avut cu conducerea spitalului și memoriile către minister.

 A trebuit sa moara oameni pentru a fi crezuti. De asemeni, sporul de periculozitate de 75% pe care l am avut ni s a diminuat la 50%,motivand ca nu sunt bani. Sindicatul a acționat în instanta spitalul, a sesizat ITM-ul pentru condițiile precare în care lucram și speram ca cineva va lua decizii corecte pentru siguranța noastră cât și a pacientilor. Dragi colegi. Știu,lupta noastră e dificila dar vom continua indiferent câte piedici ni se vor pune. Fiți calmi, uniți și împreună vom învinge!”, a fost mesajul transmis de instituție pe contul de Facebook.

Liderul de sindicat Săpoca a intervenit la Antena 3 și a comentat cumplitele fapte. 


”Eu sunt în concediu de odihnă. Sindicatul a făcut foarte multe precizări. Nimeni nu ne-a luat în seamnă, e inadmisibil. Nu ne ia nimeni în seamă. Avem 200 și ceva de pacienți cu fapte penale care nu au răspuns în fața legii, neavând discernământ, pacienți foarte violenți, cu una, două, trei crime. Am semnalat lipsa cadrelor medicale, lipsa instructorilor, care nu au niciun mijloc de a se apăra sau a apăra cadrele medicale”, a declarat Mariana Spoială, lider Sanitas Săpoca.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close