Antena 3 CNN Actualitate Descoperiți. Oamenii-cheie care au influențat MCV și rezoluția împotriva României

Descoperiți. Oamenii-cheie care au influențat MCV și rezoluția împotriva României

Descoperiți. Oamenii-cheie care au influențat MCV și rezoluția împotriva României
17 Noi 2018   •   23:20

Rezoluția împotriva României adoptată de Parlamentul European nu este o întâmplare. Este rodul muncii multora, al unei rețele ample de politicieni, activiști și jurnaliști, finanțați cu toții din aceeași sursă externă.

Andreea Sava a prezentat la ”Descoperiți” această veritabilă caracatiță care acționează doar în interes propriu și în interesul celor care o finanțează.

Scopul a tot ce vedem astăzi este crearea unei noi emoții populare puternice, pentru a ajunge la noi proteste de amploare. Textul propagandei: PSD-ALDE vor să scoată România din Uniunea Europeană. Astfel, se speră repetarea unui scenariu exersat de mai multe ori, care să ducă la căderea Guvernului.

Cum s-a ajuns însă la implicarea instituțiilor europene în acest joc? Răspunsul simplu este ”statul paralel”. Răspunsul mai amplu: există o suită de oameni-cheie plantați în instituțiile europene. De exemplu, Raluca Prună, șefă în cadrul DG Just, având o implicare directă în elaborarea raportului MCV. 

Angela Cristea este șefa reprezentanței Comisiei Europene în România și fosta soție a purtătorului de cuvânt al lui Dacian Cioloș, din perioada în care acesta era comisar european.

Monica Macovei, poate chiar ”capul” acestei liste, cu educație și carieră marcate de numele lui George Soros. Despre ea se spune că a primit chiar în plic de la Budapesta ”reforme” pentru justiția din România. 

Răzvan Horațiu Radu a avut o carieră fulminantă. A ajuns în CSM la mai puțin de trei ani de la absolvirea Institutului Național al Magistraturii, apoi subsecretar de stat. Din 2013 până în 2018 a fost Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, înainte de a fi schimbat din funcție de Viorica Dăncilă. Așa arată cariera unui om al sistemului? Probabil.

 

 

×
Subiecte în articol: Descoperiți MCV andreea sava
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close