Antena 3 CNN Actualitate Medicul care l-a operat pe Florin Piersic anunţă că marele actor are "infecţie generalizată în sânge"

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic anunţă că marele actor are "infecţie generalizată în sânge"

Medicii care l-au operat pe Florin Piersic la Institutul Inimii din Cluj Napoca au explicat care este, de fapt, starea de sănătate a maestrului.

de Laura Dinu    |    08 Mai 2024   •   14:30

Potrivit medicilor, marele actor a fost evaluat de o mulțime de medici specialiști atât cât a stat internat în Institutul Inimii din Cluj, iar evoluția stării de sănătate a acestuia a fost ”lent favorabilă”.

”Infecția s-a extins și la nivelul inimii”

”Infecția care era localizată la genunchi și care a fost tratată la Spitalul Militar, s-ar fi extins la nivelul inimii. Și atunci am fost rugați să îi facem o evaluare. 

Dumnealui a acuzat dureri la nivelul genunchiului, a prezentat febră acasă, și apoi a fost dus de urgență la Spitalul Militar unde i s-au făcut tratamentele necesare. 

Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată, am evaluat situația, am considerat că în câteva zile după ce facem o încărcare cu antibiotice potrivită, urma să i se scoată și acele sonde din inimă”, a explicat unul dintre medicii care l-au tratat pe Florin Piersic

”Evoluția a fost lent favorabilă”

”Toată această perioadă a fost văzut de mai mult specialiști, ortopezi, infecționiști, medici de la Terapie Intensivă și, bineînțeles, cardiologi.

În primă fază nu a fost nevoie de niciun fel de manopere. A fost tratat cu antibiotice, evoluția lui a fost lent favorabilă, probele biologice au arătat o evoluție bună sub tratamentul cu antibiotice.

Totuși, la un moment dat, am știut că va fi nevoie de extragerea sondelor (de la stimulatorul cardiac, n.red.), astfel încât am așteptat ca domnul conferențiar care face această manoperă la noi în institut să vină din concediu și să efectueze această manoperă.

Deci nu a fost vorba despre o întârziere pentru că nu se putea face această procedură de către altcineva, ci pur și simplu despre faptul că a fost mai bine să se facă o încărcare cu antibiotice, și o îmbunătățirea a stării lui generale, pentru ca mai apoi manopera să se efectueze în condiții de siguranță”, mai spune medicul. 

”Pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge”

”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină faptul că materialele proteice nu se pot apăra împotriva infecțiilor”, a declarat și medicul care l-a operat pe marele actor. 

×
Subiecte în articol: Florin Piersic
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close