Antena 3 CNN Actualitate De ce refuză președintele României să relocheze Ambasada la Ierusalim. Ce spune presa internațională

De ce refuză președintele României să relocheze Ambasada la Ierusalim. Ce spune presa internațională

De ce refuză președintele României să relocheze Ambasada la Ierusalim. Ce spune presa internațională
Sursa foto: Foto: presidency.ro
24 Mar 2019   •   22:06

În contextul mutării Ambasadei României din Israel la Ierusalim, Mihai Gâdea a prezentat la „Sinteza Zilei” un articol al The Jerusalem Post, în care se vorbește despre faptul că Angela Merkel i-a cerut președintelui României să nu mute Ambasada la Ierusalim. 

„Cum poate președintele României, Klaus Werner Iohannis, care timp de 23 de ani a fost și președintele Forumului Democrat German, care pretinde a fi succesorul legal al fostei organizații naziste, să fie prieten al Israelului? Vinerea trecută, Iohannis și-a exprimat opoziția față de propunerea guvernului de a muta ambasada țării la Ierusalim”. 

„Elanul lui față de cauze pro-evreiești este remarcabilă. O dată ales, s-a implicat pentru prima dată în afaceri evreiești în 27 ianuarie 2016, de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului, când a susținut un eveniment numit: Cu fața, în spatele sârmelor ghimpate. deportarea etnicilor germani în URSS”, la București. Fără a menționa faptul că România a preluat în 2016 conducerea Alianței Internaționale de Comemorare a Holocaustului. 

Comemorarea suferinței acestor criminali de război care au fost deportați din România în URSS, exact la această dată, a creat o falsă echivalență între criminali și victime, și de fapt a fost ignorat Holocaustul”, a scris The Jerusalem Post. 

„Pe durata ocupării acestei funcții ca șef al Forumului Democrat al Germanilor din România, am fost martorii restabilirii în România, în fapt și prin lege, a unei organizații naziste care a fost dezafectată în 1944, îndeplinindu-se obligațiile asumate de statul român prin tratatele de pace de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial”. 

„Această reabilitare legală a unui grup pro Hitler ar putea avea repercursiuni legale serioase, nu numai în baza legii din România, dar și pentru ordinea legală internațională bazată pe aceste tratate care au dus la încheierea conflagranției totale. în procesele Nurenberg, „Grupul etnic german” a fost clasat ca fiind organizație fascistă vinovată de susținerea războiului lui Hitler, printre altele și cu privire la Holocaust. Prin urmare, „Grupul etnic german” a fost dizolvat în 1944 și a fost interzisă refacerea lui ca urmare a obligațiilor asumate de guvernul român prin Acordul de pace încheiat cu Aliații (articolul 15 al Acordului)”. 

 

×
Subiecte în articol: presedintele romaniei ambasada Ierusalim presa
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close