Antena 3 CNN Actualitate Data la care va fi deschisă stația de metrou Tudor Arghezi. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro

Data la care va fi deschisă stația de metrou Tudor Arghezi. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro

Mihai Barbu, preşedintele Consiliului de Administraţie Metrorex, a anunțat data la care va fi deschisă stația de metrou Tudor Arghezi, cea mai nouă din București.

Data la care va fi deschisă stația de metrou Tudor Arghezi. Investiția se ridică la 50 de milioane de euro
Sursa foto: Sorin Grindeanu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   18:18

Noua stație de metrou, Tudor Arghezi, ar urma să fie deschisă pe data de 15 noiembrie, însă partea de semnalizarea va fi realizată până la finalul anului.

"Este prima dezvoltare a metroului bucureştean, realizată împreună cu Primăria Sectorului 4, şi vizează încă două staţii de la Tudor Arghezi şi în comuna Berceni din judeţul Ilfov. Ea va fi deschisă, conform graficului pe care noi l-am făcut împreună cu Primăria Sectorului 4 şi Ministerul Transporturilor, la 15 noiembrie, anul acesta.

Atunci se va merge cu metroul până acolo. Nu va fi în totalitate realizată şi partea de semnalizare, care va urma să fie realizată până la sfârşitul anului, aşa cum ne-a spus constructorul. Dar va circula metroul între staţia Berceni-IMGB şi această staţie Tudor Arghezi, cea mai nouă staţie de metrou din Bucureşti", a spus Barbu.

El a explicat că deschiderea staţiei, programată iniţial pentru primăvara lui 2023, a întârziat din cauza unor probleme care au ţinut de primărie.

Citește și: România va dubla, până la sfârşitul anului, capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina. Asigurările premierului Ciolacu

"Sunt lucruri care nu ţin de Metrorex, ci mai mult de administraţie, pentru că, pe de o parte, trebuia ca investiţia de acolo să fie transferată la Metrorex ca noi să putem utiliza.

Pe de altă parte, trebuia alimentată cu energie electrică - ea (staţia - n. r.) are astăzi o alimentare provizorie din staţia noastră de metrou de la Berceni - şi toate aceste lucruri au dus la această întârziere. Sunt chestiuni conjuncturale de care bineînţeles că n-am ştiut iniţial şi nu s-au putut prevedea aceste întârzieri", a susţinut Mihai Barbu.

Staţia "Tudor Arghezi" este o investiţie în valoare de 50 de milioane de euro - fonduri nerambursabile, unică în România prin prisma faptului că a fost construită de o administraţie locală.

Împreună cu linia de legătură, noua staţie are o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi, între staţia Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, şi are un traseu cu o lungime totală de 1,6 kilometri, precizează Primăria.

Totodată, staţia ''Tudor Arghezi'' este prevăzută cu cinci zone de acces pietonal. Una dintre acestea este situată vizavi de staţia de metrou şi asigură legătura cu peronul noii staţii, printr-un pasaj pietonal subteran, cu o lungime de 14 metri, ce subtraversează Şoseaua Berceni.

Accesul călătorilor pe peron este facilitat de şapte scări rulante, precum şi de şapte lifturi care vor uşura accesul persoanelor cu dizabilităţi. Totodată, pe toată lungimea peronului, a fost montat un covor tactil de direcţionare pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

Primăria Sectorului 4 construieşte pe Şoseaua Berceni, în imediata apropiere a staţiei de metrou ''Tudor Arghezi', o parcare cu o capacitate de 300 de locuri, pentru autoturisme, motociclete şi pentru persoane cu dizabilităţi, potrivit Agerpres.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close