Antena 3 CNN Actualitate Dăncilă, discurs în presa britanică despre Dragnea și mecanismele puterii

Dăncilă, discurs în presa britanică despre Dragnea și mecanismele puterii

Dăncilă, discurs în presa britanică despre Dragnea și mecanismele puterii
Sursa foto: foto: guv.ro
16 Iul 2019   •   19:42

Premierul Dăncilă a vorbit într-un interviu pentru The Guardian, despre europarlamentare și despre motivele pentru care Guvernul nu susține candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European.

Peste 80% dintre români au susținut o interdicție asupra Guvernului privind capabilitatea acestuia de a duce schimbări legislative prin ordonanțe de urgență și aprobarea amnistiilor în cazurile de corupție, notează publicația.

”Nu consider aceste alegeri ca pe o victorie pentru partidele de opoziție, ci ca pe o înfrângere pentru PSD”, a declarat Dăncilă pentru jurnăliștii de la The Guardian.

”Am înțeles mesajul de la 26 mai. Nu am discutat despre sistemul de justiție, nu am lăsat pe nimeni să se implice în acel subiect. Mi-ar plăce să mă întorc la agenda care se concentrează mai mult asupra cetățenilor și mai puțini asupra sistemului de justiție.”, a mai zis Dăncilă.

Precum Brexit în Marea Britanie, lupta împotriva corupție și schimbările din Justiție, au dominat discuțile politice din România în ultimii ani, subliniază publicația britanică, amintind că România se află printre cele mai corupte state din Uniunea Europeană.

Jurnaliștii notează că Viorica Dăncilă înfruntă propriile probleme de imagine, fiind acuzată că numirea sa în funcția de premier a fost în interesul lui Dragnea.

”Aceste acuzații vin din partea Opoziției. Premierul este cel care conduce guvernul. Domnul Dragnea nu venea la Guvern și nici să dea indicații”, a mai spus premierul.

Întreaga declarație, în materialul de mai jos.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close