Antena 3 CNN Actualitate Cultură ‘’Un secol de cinema românesc la București’’, celebrat între 14-22 septembrie. Proiecții în 14 săli

‘’Un secol de cinema românesc la București’’, celebrat între 14-22 septembrie. Proiecții în 14 săli

‘’Un secol de cinema românesc la București’’, celebrat între 14-22 septembrie. Proiecții în 14 săli
28 Aug 2019   •   17:35

În perioada 14 - 22 Septembrie 2019, DACIN SARA – drepturi de autor în cinematografie și audiovizual - organizează evenimentul ‘’Un secol de cinema românesc la București’’.

Timp de 9 zile, 14 săli bucureștene vor găzdui proiecții în cadrul acestei sărbători a filmului românesc: sala Union, sala Eforie, sălile ARCUB, sălile CREART, sala Muzeului Țăranului Român, sălile Muzeului Național al Literaturii Române, sala Tinerimea Română, sălile Bibliotecii Naționale etc.

Filmele selectate sunt creații reprezentative pentru şase generații de cineaști români, de la generația lui Aristide Demetriade și Constantin Brezeanu cu Războiul de Independență, continuând cu generațiile de aur ale făuritorilor de școală până la generațiile actuale ale multipremiaților la marile festivaluri internaționale. Lista proiecțiilor este completată de o serie de filme documentare de referință ante- și post revoluționare şi de filme pentru copii.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 19 până dimineața următoare, la Muzeul Țăranului Român va avea loc Noaptea filmului studențesc. În paralel, în aceeași locație, va avea loc concursul cu premii Un minut de film cu telefonul, deschis tuturor doritorilor de a participa.
Multe alte evenimente și surprize vor fi pregătite pentru iubitorii de film în general, și de film românesc în special.

Evenimentul este o inițiativă originală a DACIN SARA, care și-a propus să prezinte pe plan național și internațional bogăția și diversitatea cinematografiei românești, fiind o componentă a proiectului  “Un secol de cinema românesc” ce a debutat în anul 2017 la Cinemateca Portugheză din Lisabona și s-a desfășurat pe tot parcursul anului 2018, în Spania, la Madrid, Cordoba, Almeria, Sevilla și Granda, în Olanda, la Haga, în Franța, la Nisa, în Uruguay, la Montevideo, urmând să continue și în cursul acestui an în Chile, Peru, Argentina.
Pentru mai multe detalii puteti consulta site-ul evenimentului www.unsecoldecinema.ro.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close