Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul ''George Enescu'', polul muzici clasice. Noua ediţie vine cu multe schimbări

Festivalul ''George Enescu'', polul muzici clasice. Noua ediţie vine cu multe schimbări

Festivalul ''George Enescu'', polul muzici clasice. Noua ediţie vine cu multe schimbări
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Oct 2018   •   17:06

Peste 2.500 de artişti cu naţionalităţi diferite vor fi prezente anul viitor la Festivalul Internaţional George Enescu. Organizatorii au ales ca temă "Lumea în armonie" pentru că într-o perioadă atât de agitată, aceştia ne propun să luăm o pauză de meditaţie şi inspiraţie pe teritoriul muzicii clasice. De asemenea, noua ediţie vine cu multe schimbări.

Pe lista noutăţilor sunt trecute şi cele 34 de prezenţe în premieră în România- 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, dar şi venirea celor nouă orchestre de talie mondială.

O premieră a ediţiei 2019 o reprezintă şi introducerea unui sistem tip loterie pentru achiziţionarea abonamentelor, folosit în Strasbourg şi Viena. Această metodă presupune o perioadă de înregistrare a celor interesaţi, timp de o lună. După expirarea timpului de înregistrare, un soft va selecta persoanele care vor avea rezervate abonamentele pentru două săptămâni, timp în care trebuie achitat abonamentul. Iar data de începere a vânzării biletelor individuale este 6 martie 2019. Preţurile variază între 30 şi 210 lei.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close