Antena 3 CNN Actualitate Cristian Rizea a dat în judecată Penitenciarul Rahova. Fostul deputat vrea regim de detenţie deschis

Cristian Rizea a dat în judecată Penitenciarul Rahova. Fostul deputat vrea regim de detenţie deschis

Mişcare de ultimă oră a fostului deputat Cristian Rizea, care a sfidat autorităţile române, ani de zile, şi a fugit de pedeapsă în Republica Moldova.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2024   •   11:07

Cristian Rizea a dat în judecată Penitenciarul Rahova. Motivul? Vrea regim de detenţie deschis, după ce a reuşit să scape de un an si jumătate din pedeapsa primită.

Această cerere făcută de către fostul parlamentar fugar a fost înregistrată recent.

Cristian Rizea a dat locul de detenție în judecată

Rizea cheamă în judecată Penitenciarul Rahova, acolo unde acesta se află din momentul în care a fost încarcerat de către polițiștii români.

Cristian Rizea este nemulțumit de faptul că are un regim de detenție prea sever.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a redus cu un an pedeapsa primită de fostul deputat Cristian Rizea deoarece magistraţii au constatat că a intervenit prescripţia pentru infracţiunea de spălare a banilor. 

Şi Tribunalul București a redus cu șase luni pedeapsa lui.

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat în 2019. El a fugit apoi în Republica Moldova pentru a scăpa de închisoare, dar a fost extrădat anul trecut.

×
Subiecte în articol: Cristian Rizea penitenciarul Rahova
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close