Antena 3 CNN Actualitate Unul dintre cei mai căutați fugari români din Europa a fost prins în Spania

Unul dintre cei mai căutați fugari români din Europa a fost prins în Spania

Un criminal român, dat în urmărire generală, a fost prins de către autoritățile din Spania. Acesta a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor.

Unul dintre cei mai căutați fugari români din Europa a fost prins în Spania
Sursa foto: Hepta
de Ioana Mircea    |    28 Feb 2023   •   19:41

Autoritățile dintr-o comună din Spania au reușit să prinsă un român condamnat la închisoare pentru omor. Acesta s-a ascuns în spatele unei identități false, fiind unul dintre cei mai căutați fugari români din Europa.

Românul fusese condamnat la 17 ani de închisoare pentru omor, figurând pe lista Most Wanted în Europa și mai fusese arestat în 2017, dar atunci a folosit o identitate falsă, iar polițiștii nu și-au dat seama cine era.

Bărbatul a fost arestat în Vilafant, o comună cu 4.000 de locuitori din provincia Girona. Autoritățile române susțin că criminalul, în vârstă de 41 de ani, este acuzat că a bătut până la moarte un alt bărbat, care era membru al unui clan rival în anul 2006.

Citește și: Un infactor periculos a fost lăsat liber şi a dispărut, după ce o judecătoare de la Dej a întârziat la muncă

Infractorul fusese deja arestat în Spania, tot în provincia Girona, în 2017 pentru o infracțiune împotriva sănătății publice. Dar atunci nimeni nu a putut face legătura cu infracțiunea săvârșită în România pentru că a prezentat documente false.

Când numele lui a apărut pe site-ul cu acces public al agenției europene de poliție Europol drept unul dintre cei mai căutați fugari, agenții din Unitatea Centrală Operativă a Gărzii Civile au început căutările. Ultima adresă, după mai multe modificări, era în Vilafant, aproape de Franța.

Ancheta a fost desfășurată în acest caz de Unitatea Centrală de Operațiuni împreună cu Unitatea Organică a Poliției Judiciare din Girona în colaborare cu Biroul Atașat de Interne al Ambasadei României în Spania, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: criminal Spania
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close