Antena 3 CNN Actualitate Cornel Dinicu, primele declarații după ce a scăpat de arestul preventiv și a dormit acasă: "Nu e nicio diferență"

Cornel Dinicu, primele declarații după ce a scăpat de arestul preventiv și a dormit acasă: "Nu e nicio diferență"

Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu de către judecători. Acesta a oferit și primele declarații, după prima noapte petrecută acasă.

de Ioana Mircea    |    02 Feb 2024   •   13:42

Patronul Fermei Dacilor, unde au murit 8 oameni, scapă de arest. Judecătorii de la Tribunalul Prahova au admis contestațiile formulate de către cei trei administratori ai complexului Ferma Dacilor la decizia ce vizează propunerea de prelungire a măsurilor preventive formulate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Astfel, a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul Dinicu Cornel, pentru o perioadă de 30 de zile de la data hotărârii.

Citește și: Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, primele declarații după ieșirea din arest: "O nenorocire. Specialiștii vor stabili"

Acesta nu a oferit prea multe declarații presei. Întrebat de jurnaliști cum este prima noapte acasă după incident acesta a spus: "Nu e nici o diferență".

Inculpatului i se impun diverse obligații și restricții, printre care prezentarea la organele judiciare la cerere, interdicția de a comunica cu alte persoane implicate în dosar sau cu martorii și experții desemnați în cauză. În caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor impuse, aceasta poate fi înlocuită cu arestul preventiv.

De asemenea, hotărârea prevede înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru alți doi inculpați, Ristin Vitomir-Adrian și Ilie Adelina-Elena, pe o perioadă de 60 de zile de la data hotărârii.

Fiecare inculpat sub control judiciar are obligația de a se prezenta la organele de urmărire penală la cerere, de a informa instanța cu privire la schimbarea locuinței și de a respecta alte restricții specifice impuse de măsura controlului judiciar.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close