Antena 3 CNN Actualitate Copil înecat lângă o balastieră, la Gura Vitioarei: Tocmai susținuse examenul la matematică, la Evaluarea Națională

Copil înecat lângă o balastieră, la Gura Vitioarei: Tocmai susținuse examenul la matematică, la Evaluarea Națională

Pompierii ISU Prahova au încercat disperați să găsească un băiat de 15 ani care a căzut într-o balastieră, în zona Gura Vitoarei, din județul Prahova. Aceștia dus la fața locului o barcă pneumatică și într-o cursă contra cronometru de a-l găsi, riscul de înec fiind extrem de ridicat.

Copil înecat lângă o balastieră, la Gura Vitioarei: Tocmai susținuse examenul la matematică, la Evaluarea Națională
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    24 Iun 2021   •   17:56

UPDATE 18:30 - Din păcate, băiatul nu a mai putut fi salvat. Părinții acestuia, care mai au un fiu, cu câțiva ani mai mare, se pregătesc acum de înmormântare.

Oamenii locului sunt revoltați ca zona nu este îngrădita și că cei mici sunt în pericol. Ar fi fost în urmă cu ceva vreme două afișe care anunțau că scăldatul este interzis, dar au fost luate. Altele în loc nu au mai apărut. 

UPDATE 17:40 - La aproape o ora și jumătate de când a căzut în apa, scafandrii l-au găsit pe copil la o adâncime de aproximativ trei metri și jumătate. Se efectuează manevre de resuscitare.

Din informațiile obținute de Antena 3, băiatul are 15 ani și este clasa a 8 a. Astazi susținuse proba la matematică, din cadrul Evaluării Naționale. Nu știa sa înoate și se plimba pe mal. Se crede că a alunecat, pentru ca malurile sunt nisipoase. Ar fi cazut într-o zona în care apa ar fi avut 10 m.

În pericol au fost trei copii. Au fost la o pizza după examen și au mers puțin să se plimbe. Se plimbau pe mal când s-a surpat pământul și trei copii au fost surprinși. Pe doi i-au tras prietenii din apă. Au încercat să îl salveze și pe băiat, el se prinsese cu mana de mâinile celorlalți, dar l-au scapat. Nu aveau semnal și ar fi mers la câțiva metri buni să sune la 112.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Echipele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova caută, joi după-amiază, un băiat de 15 ani dispărut, în zona unei balastiere din localitatea Gură Vitioarei.

La fața locului au intervenit echipaje cu o barcă pneumatică, dar și scafandri, de asemenea, au fost trimise și o ambulanță SMURD și două mașini de stingere.

×
Subiecte în articol: copil balastieră gura vitioarei inec risc
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close