Antena 3 CNN Actualitate Conspirații. Dezvăluiri uluitoare de la incendiul petrecut la Notre-Dame

Conspirații. Dezvăluiri uluitoare de la incendiul petrecut la Notre-Dame

Conspirații. Dezvăluiri uluitoare de la incendiul petrecut la Notre-Dame
Sursa foto: Sursă foto: Twitter
18 Mai 2019   •   17:42

Incendierea catedralei Notre-Dame a sensibilizat o lume întreagă.

Autorități, oameni de afaceri, dar și oameni simpli s-au implicat în strângerea de fonduri pentru a restaura acest simbol al Franței, dar și un simbol și un loc vizitat de milioane de oameni din întreaga lume.

Fiind un eveniment de asemenea anvergură, a născocit și o serie de îngrijorări, speculații și conspirații.

Ana Maria Bujor și Alexandru Ganci au prezentat, sâmbătă, la Antena 3 o conspirație în ceea ce privește incendiul care a distrus o parte din celebra catedrală. 

Viteza cu care au reacționat autoritățile franceze, au pus gaz pe foc, celor care vedeau în acest incendiu, atac terorist. 

Un mit în ceea ce privește faimoasa catedrală este faptul că aceasta a fost construită în timpul dinastiei lui Hugo Capet. În acea perioadă, țara era dominată de biserica catolică și de spiritualitatea catolică și reprezenta o expresie a puterii regelui.

Însă, conspirațiile cele mai mari, au legătură cu data de 15 aprilie, zi în care a avut loc incendierea catedralei.

Această dată are o semnifcație cu desăvârșire creștină. Însă, pe lângă acest aspect, în  ziua de 15 aprilie s-au întâmplat catastrofe care au făcut obiectul cercetării conspiraționiste. Cu două zile înainte de evenimente erau știri legate de ceea ce trebuia să se întâmple, iar o mulțime de jurnaliști din toată Europa se aflau în capitala Franței.

Ziua de 15 aprilie coincide și cu ziua în care s-a scufundat celebrul vas, Titanic, atentatul de la maratonul din Boston din 2013, dar și asasinarea președintelui american, Abraham Lincoln din timpul războiul civil American.

Un alt eveniment, nu deloc întâmplător, este arderea lui Jacques de Molany, cel de-al 23-lea și ultimul mare Maestru al Cavalerilor Templieri, pe o schelă din fața Catedralei Notre-Dame, la ordinul Regelui Filip al IV-lea.

Catedrala Notre-Dame a fost ținta atacurilor progresiste, încă din timpul Revoluției France. La bază, revoluția și-a dorit eliminarea totală a regalității și a aristocrației.

Revoluționarii au înlocuit-o pe sfânta  fecioară Maria cu statuia libertății, iar în locul dogmei creștine a fost adusă dogma iluministă.

×
Subiecte în articol: conspiratii coincidenta
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close