Antena 3 CNN Actualitate Concluzii după Comitetul Executiv PSD: Bani publici, cheltuiți pentru deturnarea puterii

Concluzii după Comitetul Executiv PSD: Bani publici, cheltuiți pentru deturnarea puterii

Concluzii după Comitetul Executiv PSD: Bani publici, cheltuiți pentru deturnarea puterii
17 Noi 2017   •   16:45

Liviu Dragnea și Mihai Tudose au susținut o conferință de presă, după Comitetul Executiv Național PSD. Liderul PSD a susținut că s-a făcut o analiză a celoe 10 luni de guvernare.

„A avut un Comitet Executiv în care am prestat o analiză statului implementării programului de guvernare, dincolo de critici, realitatea stă cu totul altfel și de asemenea s-a votat o rezoluție”, a declarat Liviu Dragnea.

Printre concluziile trase au fost faptul că bani publici sunt cheltuiți de statul paralel pentru deturnarea puterii, Guvernul și-a îndeplinit obiectivele, preşedintele României încălca una dintre principalele sale atribuţii, PSD îşi manifestă susţinerea pentru adoptarea pachetelui de legi care să garanteze stoparea abuzurilor, iar membrii îşi declară sprijinul pentru Guvern, se arată în rezoluția votată în unanimitate.

"Comitetul Executiv al PSD, întrunit în şedinţa din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obţinute în cele 10 luni de guvernare, precum şi situaţia politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală faţă de români. În acelaşi timp, PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit 'Stat Paralel şi Ilegitim', care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică", se arată în documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la finalul reuniunii.

Potrivit rezoluţiei, PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii "statului paralel şi ilegitim", cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească.

"Rezultă că 'Statul Paralel şi Ilegitim' foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului", se mai arată în documentul adoptat de conducerea PSD.

Despre manifestații:

„Am decis ca orice organizație PSD din țară să poată să organizeze manifestări publice oricând stabilind data, locul și motivul, coordonându-se sau nu”.

Despre declarația lui Iohannis:

„El vede și știe bine, nu a spus nimic noi, doar cei care iau câteva case ilegal pot sta acolo”.

Rezoluția adoptată

„Rezoluție cuprinde sprijin pentru cele două obiective esxprimate în campanie, România și românii să trăiască mai bine, al doilea, dreptate și stoparea abuzurilor. Nu este o rezoluție împotriva lui Iohannis”, a spus Dragnea.

„Am prezentat un material prin care demonstrăm că nu eșuăm. Cu toate că România a avut creștere, putem vorbi de eșuări atunci când ele există”.

Rezoluția dacă vine după al treilea dosar

„Acum am avut CExN. Ar putea să apară și al patrulea dosar”.

Despre susținerea membrilor PSD

„Am spus că nu vreau susținere pentru mine. M-au impresionat discuțiile de astăzi, toți mi-au zis să nu cedez. Am spus că nu asta este tema. Dacă ei nu sunt dispuși să nu cedeze. Nu am vrut susținere pentru mine nici prin vot, nici prin rezoluție”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Mihai Tudose:

„România și-a atins ținta de ocupare a forței de muncă, există o presiune pe piață pentru că nu mai există forță de muncă, dacă nu cresc, riscă să-și piardă angajații. Dacă nu sunt sindicalizați, dacă voiau să le scadă leafa, o făceau”.

Reformele justiției

„Statul paralel dispare în momentul în care nu mai are instrumente și pot să comită abuzuri fără să fie trași la răspundere”, a mai declarat Liviu Dragnea.

„Dacă vreți să vorbim despre această rezoluție, trebuie să stăm să ascultăm mărturii ale oamenilor care le-au trăit, le-am văzut cu toții”.

Despre moțiune:

„Nu cred, pe lângă faptul că este un demers legitim al opoziției, este și o oportunitate de a prezenta românilor ceea ce am făcut la guvernare în ultimul an”, a declarat premierul.

 

×
Subiecte în articol: bani publici mihai tudose 100 de minute
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close