Antena 3 CNN Actualitate Coincidenţe în dosarul lui Vîntu: Procurorii s-au autosesizat la o zi după scandalul "Băsescu loveşte un copil"

Coincidenţe în dosarul lui Vîntu: Procurorii s-au autosesizat la o zi după scandalul "Băsescu loveşte un copil"

Coincidenţe în dosarul lui Vîntu: Procurorii s-au autosesizat la o zi după scandalul "Băsescu loveşte un copil"
Sursa foto: Foto: Video News
10 Sep 2010   •   11:40

Dosarul în care a fost arestat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu conţine multe semne de întrebare, dar şi multe coincidenţe. Una dintre ele se referă la momentul ales de procurori pentru a se autosesiza în acest caz.

Pe 26 noiembrie 2009, în presă a apărut filmuleţul în care preşedintele Traian Băsescu pare că loveşte cu pumnul un copil. Şeful statului a aflat informaţia în timp ce se afla la o emisiune difuzată în direct la Realitatea TV.

A doua zi de la apariţia înregistrării, pe 27 noiembrie 2009, procurorii s-au autosesizat în cazul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, patronul trustului din care face parte respectivul post de televiziune.

Traian Băsescu s-a implicat de altfel activ, prin demersuri oficiale pe lângă reprezentanţii autorităţilor de la Jakarta, pentru a obţine extrădarea lui Nicolae Popa, scriu jurnaliştii de la Puterea. Este citat un articol care a apărut într-o publicaţie electronică din Indonezia, în data de 13 aprilie.

În articolul cu titlul "România a cerut Indoneziei să extrădeze un infractor fugar", site-ul indonezian dunia.vivanews.com notează că preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit la Cotroceni, pe 12 aprilie, cu noul ambasador al Indoneziei la Bucureşti, Marianna Sutadi. Cei doi au discutat, printre altele, despre stadiul în care se afla cerererea de extrădare formulată de autorităţile de la Bucureşti, în cazul  Nicoale Popa.

Jurnaliştii indonezieni notau că Guvernul de la Jakarta poate extrăda un fugar din România către ţara de origine. Cu toate acestea, decizia finală stă în mâinile preşedintelui indonezian,  deoarece între cele două ţări nu există un tratat de extrădare.

"În plus, infracţiunile pentru care Popa este acuzat sunt pedepsite şi de legislaţia din Indonezia", se arată într-un comunicat al Ambasadei Indoneziei de la Bucureşti.

Marianna Sutadi a ocupat, înainte de a prelua postul de ambasador la Bucureşti, funcţia de adjunct al preşedintelui Curţii Supreme din Indonezia, se arată în articolul citat.

Sorin Ovidiu Vîntu a primit, joi noapte, mandat de arestare pentru 29 de zile, sub acuzaţia de favorizare a infractorului. Omul de afaceri este acuzat că l-a ajutat pe fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, să părăsească ţara.



Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close