Antena 3 CNN Actualitate Cine este Ana Birchall, propunerea premierului Dăncilă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic 

Cine este Ana Birchall, propunerea premierului Dăncilă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic 

Cine este Ana Birchall, propunerea premierului Dăncilă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic 
23 Aug 2019   •   17:17

CEX al PSD a decis să o remanieze pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției. În locul ei va fi propusă Dana Gîrbovan, președintele UNJR, susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției. 

Ana Birchall va fi propusă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic. 

Birchall a deținut până de curând fotoliu de ministru al Justiției, a fost viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, interimar.

Din 25 aprilie 2019 – 9 iunie 2019 a fost ministru interimar al Justiției în Guvernul României, iar în  29 ianuarie 2018 – 10 iunie 2019: Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României în Guvernul României.

Este deputat de Vaslui din 2016. Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE (din septembrie 2017, până în ianuarie 2018), președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 (din octombrie 2017, până în ianuarie 2018), membru în Comisia pentru afaceri europene, Preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie România-India și membru al Grupurilor parlamentare de prietenie România-Marea Britanie și România-Turcia.

În 2017 a fost ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul României, dar și ministru interimar al Justiției.

×
Subiecte în articol: Ana Birchall
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close