Antena 3 CNN Actualitate După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou pe acest pod din România | Anunţul făcut de CFR Infrastructură

După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou pe acest pod din România | Anunţul făcut de CFR Infrastructură

CFR Infrastructură anunţă că, după aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou în curând pe un pod feroviar din ţară.

După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou pe acest pod din România | Anunţul făcut de CFR Infrastructură
Sursa foto: CFR Infrastructura/ Facebook
de Silvia Preda    |    18 Ian 2024   •   16:57

CFR Infrastructură a anunțat, joi, că a fost ridicat primul dintre cele cinci tabliere pe structura de susținere provizorie.

Compania anunță că operațiunea de ridicare a elementului, care are o greutate de 270 tone, a fost efectuată de constructor cu ajutorul unei macarale de mare tonaj (750 tone).

În total vor fi 5 tabliere, în următoarele 3 săptămâni urmând a fi ridicate și celelalte 4. 

Este vorba despre podul de la Grădiștea. Trenurile vor circula din nou în curând pe noul pod.

"Lucrările de ridicare a acestor tabliere vor fi efectuate înainte ca podul să fie coborât, cu ajutorul unor cricuri hidraulice, pe structura de susținere finală. Întreaga operațiune de ridicare și asamblare a tablierelor prezintă un grad mare de complexitate, fiind o premieră în cadrul proiectelor de modernizare a infrastructurii feroviare din România", arată CFR Infrastructură.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări imagini din timpul lucrărilor la podul de la Grădiștea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Compania anunță că lucrările de modernizare a liniei de cale ferată între Vidra și Comana, inclusiv la noul pod de la Grădiștea, au ajuns la un stadiu fizic de 92 %.

Linia de 12 km va avea cu 24 de lucrări de artă și două clădiri la standarde europene pentru publicul călător. Vor fi 4 poduri feroviare, 2 viaducte cu 27 de deschideri, în direcția Giurgiu, respectiv 8 deschideri, în direcția București, 10 podețe, 8 subtraversări pentru mamifere mici și două clădiri noi pentru publicul călător - Grădiștea și Comana.

"După aproape 20 de ani, trenurile vor circula din nou în curând pe noul pod feroviar de la Grădiștea", transmite CFR Infrastructură.

×
Subiecte în articol: trenuri CFR pod gradistea pod Grădiştea
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close