Antena 3 CNN Actualitate Ceremonie emoţionantă în memoria profesorului Gheorghe Mencinicopschi la sediul Institutului de Cercetări Alimentare

Ceremonie emoţionantă în memoria profesorului Gheorghe Mencinicopschi la sediul Institutului de Cercetări Alimentare

Ceremonie discretă şi emoţionantă, la sediul Institutului de Cercetări Alimentare, unde a fost dezvelită o placă memorială în amintirea profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

Ceremonie emoţionantă în memoria profesorului Gheorghe Mencinicopschi la sediul Institutului de Cercetări Alimentare
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Mediafax Foto
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   09:13

La ceremonie a fost prezentă familia profesorului, dar şi foştii lui colegi. Profesorul Dan Voiculescu a transmis, la rândul său, un mesaj emoţionant.

"Profesorul Mencinicopschi are la sediul ICA o placă comemorativă. Institutul de Cercetare se va dezvolta aşa cum i-am promis, iar el va fi mereu în amintirea noastră", a scris profesorul Dan Voiculescu pe blogul său

Profesorul Gheorghe Mencinocopschi a fost doctor în biologie şi are peste 20 de brevete de invenţie. Nu a încurajat consumul execesiv de carne, dar nici raw-veganismul, spunând că omul este omnivor.

Dar a militat pentru consum de legume şi fructe proaspete. În domeniul nutriţiei a fost o voce foarte importantă, iar sfaturile sale au însemnat pentru mulţi sănătate curată.

Profesorul s-a stins luna trecută, iar familia sa, soţia şi fiica, sunt încă răvăşite de durere.

"Gânduri de recunoştinţă. Recunoştinţă că a existat în viaţa noastră. A fost o binecuvântare. Multă emoţie, multă durere",  a declarat Ioana Mencinicopschi, fiica profesorului.

La ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative au fost prezenţi şi ministrul familiei, Gabriela Firea, secretarul de stat de la ministerul muncii, Doina Pârcălabu şi prefectul Capitalei, Toni Greblă.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Mencinicopschi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close