Antena 3 CNN Actualitate Bombardiere ruseşti interceptate în apropierea României de un avion de vânătoare de la baza Kogălniceanu

Bombardiere ruseşti interceptate în apropierea României de un avion de vânătoare de la baza Kogălniceanu

Bombardiere ruseşti interceptate în apropierea României de un avion de vânătoare de la baza Kogălniceanu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Iul 2017   •   22:15

Forţele britanice au trimis marţi dimineaţă un avion de vânătoare Typhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti, care zburau deasupra Mării Negre şi se apropiau de spaţiul aerian al NATO din apropierea coastelor României, scrie news.ro.

Avionul de vânătoare britanic, care este capabil să atingă o viteză de până la 2.400 de km/oră, a decolat de la baza militară Mihail Kogălniceanu. Jurnaliștii de la The Sun scriu însă că avioanele nu s-au apropiat destul de mult pentru a se vedea, iar bombardierele ruse şi-au schimbat direcţia spre sudul Mării Negre.

”A funcţionat aşa cum ne aşteptam. Am notat detaliile, am fugit spre aeronavă şi am decolat în timpul potrivit. Am observat că se întâmplă ceva şi apoi a venit foarte repede apelul şi am fugit pe uşă”, a declarat comandantul Lewis Cunningham.

Un alt militar britanic a explicat că este vorba de o operaţiune de rutină, care nu este diferită de ce fac avioanele aliaţilor pe alte flancuri NATO.

 

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close