Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de blocuri din București, rămase fără apă caldă și căldură. Avarie pe Magistrala Berceni, în Sectorul 4

Peste 1.000 de blocuri din București, rămase fără apă caldă și căldură. Avarie pe Magistrala Berceni, în Sectorul 4

Aproximativ 1.100 de blocuri din Sectorul 4 rămân fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, anunță luni Termoenergetica.

Peste 1.000 de blocuri din București, rămase fără apă caldă și căldură. Avarie pe Magistrala Berceni, în Sectorul 4
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    12 Feb 2024   •   17:43

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunţă că, din cauza unei avarii produse la Magistrala Berceni, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1100 de blocuri din Sectorul 4.

Punctele termice care alimentează imobilele din zona Tineretului nu vor fi afectate.

Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, pe o conductă cu diametrul de 1000 mm. Magistrala are o vechime de peste 55 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1968, arată reprezentanții companiei.

Furnizarea va fi sistată până cel târziu miercuri seara

"Inițial, în cursul dimineții, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecția străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele tehnice de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei", se arată într-un comunicat al Termoenergetica.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi sistată până miercuri, ora 23.30, însă pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune înainte de termenul estimat.

Lista zonelor afectate poate fi consultată pe site-ul cmteb.ro.

Bucureştenii racordaţi la sistemul de termoficare primesc apă caldă şi căldură cu porţia. Asta deşi, acum 3 ani şi jumătate Nicuşor Dan promitea că problemele vor fi remediate din a doua zi din mandatul său.

Acum, la final de mandat, recunoaşte că nu a reparat mai mult de 30 de kilometri de reţea pe an. Iar pentru că nimic nu s-a schimbat, bucureştenii sunt nevoiţi să suporte atât frigul, cât şi facturile uriaşe.

În lipsa căldurii şi a apei calde, oamenii sunt nevoiţi să găsească soluţii pentru a putea trece peste anotimpul rece. Unii aleg să îşi monteze un calorifer electric sau o aerotermă, iar pentru a face duş cei mai mulţi sunt nevoiţi să încălzească apa la ibric.

Nici pe timpul verii, situaţia nu a fost diferită, fiind zile în care mai mult de jumătate de oraş a rămas fără apă caldă. Totul din cauza avariilor la reţeaua de termoficare. La remedierea lor însă, nu pare să lucreze nimeni.

"Avariile vor continua. Instalația care nu a fost schimbată la 20 de ani cum e prevăzut. Populația suferă din lipsa investițiilor. Asta nu se face peste noapte. Asta înseamnă 10, 15 ani", a declarat Ioana Stoica, președinte sindicat Termoenergetica București.

În ultimele patru ierni, bucureștenii au avut de suportat atât frigul din locuințe cât și facturile uriașe. Până în acest moment, primăria nu a reușit să pună la punct un sistem de calcul realist al livrării agentului termic.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close