Antena 3 CNN Actualitate Biserica Ortodoxă Română, atacată dur într-un cotidian elveţian. Reacţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române

Biserica Ortodoxă Română, atacată dur într-un cotidian elveţian. Reacţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române

Biserica Ortodoxă Română, atacată dur într-un cotidian elveţian. Reacţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
02 Aug 2018   •   11:52

Biserica Ortodoxă Română este atacată dur într-un articol apărut într-un cotidian elvetian, semnat de austriacul Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie la Universitatea din Viena. Articolul intitulat, "Şi în fascism, dar şi în comunism, Biserica Ortodoxa Română a fost mereu în slujba puterii", autorul acuză instituţia română ca "apropierea sa de putere şi înclinaţia spre corupţie i-au adus bogăţii fără precedent" şi că "BOR caută să rămână aproape de puterea de stat şi o legitimizează în schimbul unui suport financiar masiv".

Mai mult, Oliver Jens Schmitt acuză Biserica de colaboraţionism cu ruşii, din cauza faptului că patriarhii României şi Rusiei s-au vizitat reciproc.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat pentru Antena 3 că nu poate comenta pe marginea acestui acestui articol, atât timp cât el nu are temei istoric.

''Nu pot avea comentarii pe marginea unui articol imund, construit ideologic exclusiv pe alegaţii şi acuzaţii generalizatoare lipsite de temei istoric. Un articol care îl compromite grav şi iremediabil pe autorul său, total străin de obiectivitatea unui autentic istoric'', a spus Vasile Bănescu.

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close